Bsrttl Merhabalar Bugün itibariyle 6 haftalık gebeyim Geçen hafta muayeneye gittiğimde doktorum kese arkası 2 cm kanama gördü Okul öncesi öğretmeni olduğum için mesleğim gereği yorgunluktan olmuş olabilir dedi Progestan iğne ve fitil yazdı çok üzerinde durmadı sonrasında dinlenme vs de önermedi Ama ben böyle yazıları okuyunca içimi korku kapladı acaba kötü bir şey mi var ya da bu ilaçlar tehlikeli mi Kanamam falan yok zaten leke de görmüyorum Ama beni biraz aydınlatır mısınız 🙏🏻
Sevvl Bsrttl canım korkutmak istemem ama rapor almalısın ben yerimden kalkmadim ki hala annemdeyim 8 den beri 15 haftalık olduk son dozumu aldım bugün bıraktım
pembefiyonk Bsrttl ben 12.haftaya kadar progestan kullandım canım lekelenmem oluyordu. Tutunmayı sağlayan bir hormon ilaç gibi düşünebilirsin düşük riski görülürse verilir ben ağızdan almıştım fitil olarak irrite edecekti çünkü beni . Şuan 40.haftalığız içini ferah tut senin bebeğin de sağlıkla gelişsin inşallah🥰
pembefiyonk Bsrttl ayrıca diğer arkadaşın dediği gibi en azından 1 hafta kadar bi rapor alıp dinlensen iyi olur tam tutunma olana kadar kalp atışı duyana kadar gibi geldi bana da
Mystery76 Bsrttl ilk hamile kaldığım andan itibaren içiyorum 200 mg olanını bir zararı yok aksine yararı var 5. Ayıma girdim hala kullanıyorum kaç tane doktora sordum içmende herhangi bir sakınca yok bebeğin tutunmasını sağlıyor ☺️
Meriy05 pembefiyonk merhaba ben de bu sabah ilk defa progestan iğnesi vuruldum, sol kalçamdan vuruldum şimdi sol kasığımda yanmayla karışık ağrı var bu normal midir yağlı bir iğne demişt hemşire cevaplarsanız çok sevinirim
SuperMom21 Günlük hayatında hareketlerinde daha yavaş ve sakin kalmanı öneririm. Çok uzun süre ayakta kalma boş vakitlerinde oturmalısın. Ağır kaldırma, ağır bir şeyi itme, çekme. Bol bol su iç. Güzel şeyler düşün hiç bişey olmaz öyle düşün güzel anne 😊🌸
Elifengin Bende 13 haftalığım günde 1 iğne, 2 tanede fitil kullanıyorum… zararı yok aksine yararı var dedi doktorum
YaseminTrkn Ben de anaokulunda öğretmenim. Okulda farketmeden ani hareketler edebiliyoruz. Çok fazla ayakta kalıyoruz. Doktorum Progestanin bir zararı olmadığını düşük riskine karşı koruduğunu söyledi. Bir haftadır kullanıyorum. Bir zarari var mı ben de merak ediyorum.
tontonhanim YaseminTrkn 28+5 haftalık olduk hâlâ devam ediyorum hemde 34 haftaya kadar devam dedi zararı olsa bu kadar uzun süre kullandırmaz herhalde
Nisa04 Meriy05 normal hatta ben ilk olduğumda alerjik reaksiyon bile gösterip morararip yanma olduğu gibi baya şişmişti hep kasiniyordu.elinizle kontrol edin kitle gibi birşeyde varsa buz koyun ve doktorunuzla iletişime geçin.antibiyotik vermişti bana ama ben kullanmayıp buz koydum ovdum gecti
mom1baby Zararı olan bir şey olsa doktorunuz vermezdi merak etmeyin ben de aynı şekilde kesede kanamam olduğu için 5. Haftamda kullanmaya başladım 12. Haftaya kadar kullancaksın dedi çok şükür hiçbir lekelenmem olmadı olmaması için kullanıyoruz zaten bence mucizevi bir ilaç bebeğin daha iyi tutunmasını sağlıyor benim doktorum mutlaka kullanmaya devam et dedi bir riskim kalmamasına rağmen
Beyzaserin Canım bende okul öncesi öğretmeniyim ilk gebeliğimde de benimde kanama alanım vardı doktor yazmıştı kullanıyordum malesef düşük ile sonuçlandı ama en azından bir hafta rapor alıp evde dinlenmelisin ve moralini sakın ola ki bozma düşünme böyle şeyleri üç ay sonra tekrar hamile olduğumu öğrendim altıncı ayım bitmek üzere geçen haftaya kadar kullanıyordum fitil olarak bir zararı yok yani bebeğe doktorum ite bildiğin kadar it bebeğe bir zarar vermez demişti zaten endişelenme o yüzden inşallah sağlıcakla kucağına alırsın😌
MelisBerdo Bsrttl ben de öğretmenim 6+0 da kanamam başladı ve 8 gün sürdü. 1 hafta rapor aldım ve dinlendim. 6. Haftada yer değişimi kanaması diye bir kanama oluyormuş. Doktorlar kanama bölgesi görmemelerine rağmen devam etti. Kesinlikle doktorunuza danışın dinlenin ve ayakta az kalmaya çalışın.