Herkese merhaba. Her gebenin ihtiyacı olan hikayeler bunlar bende her gece mutlaka okur öyle yatardım. O sebeple bende sizlerle paylaşmak istedim. Sizlere hayatında adet sancısı dahi çekmemiş bir kadın olarak yazıyorum bunları.. 39. Haftada doktorum suni sancıyla doğumu başlatabileceğini söyledi ama ben kabul etmedim. Malesef ki çoğu suni sancının sonu sezaryenle bittiği için biraz da korktum açıkçası. Bebeğimin sağlığı yerinde suyum da yeterliydi. Kalbimi ve bebeğimi dinlemeye karar verdim. Ve evet başlıyoruz. 7 Ekim gecesi nişanımın gelmesiyle başladı doğum süreci. Hiçbir sancı vs. Yoktu. Beklemeye kararlıydım. 2 gün geçti nişan gelmeye devam ediyordu. Pazar günü akşam 18.00 civarı hafif hafif sancılarım gelmeye başladı. Ben yine de evde bekleyeceğim dedim. Eşimle akşam yemeğimizi yedik güldük eğlendik derken bu arada sancılarım da sıklaşıyordu. Saat yaklaşık 04.00 civarı artık sancılarım evde bekleyemeyeceğimi hissettiğim şekilde arttı. Eşimi uyandırdım 04.30 civarı hastaneye vardık. İlk muayene de 3 cm açıklık olduğunu söyledi nöbetçi doktor ve yatışım yapıldı. Doğum yapacağım bir odaya aldılar beni. Ebeler o kadar ilgililerdi ki hepsine ayrı ayrı minnettarım. 2 saat sonunda ebe kontrol etti ama açılma 4 cm olmuştu. Bende kendimi zorlayacağım dedim her sancım geldiğimde squat yaptım her sancım geldiğinde pilates topunda egzersiz yaptım. Ve neredeyse yarım saatte egzersizler sayesinde açıklık 8 cm olmuştu. (Bu arada canım ebeler arada perine masajı da yapıyorlardı.) Açıklık ilerleyince nst’ye aldılar sağ tarafıma yattım ve içimden pıt diye bir ses geldi anladım ki suyum patladı. Bu süreçte doktorum da artık hastanedeydi kontrol sağlandığında tam açıklık olduğunu ve her sancım geldiğinde ıkınmam gerektiğini söylediler. Nefesimi tutup her sancıda ıkındım bu süreç biraz beni yordu çünkü önceki günden çok uykusuzdum yorgunluktan gözlerim kayıyordu. Neredeyse 5 ıkınmada yavrum saat 10.41’de kollarımdaydı. Doğum yapmak benim hayatta en korktuğum şeydi ve hani herkes der ya ben yaptıysam sen de yaparsın. Yaparsınız canım arkadaşlarım. Bebeğinizin sıcaklığını hissettiğiniz anda ağrı sancı bulantı reflü herşey silinip gidiyor hafızadan. Ben de yeniden doğdum sanki.. Darısı başınıza inşallah. (40+3te doğdu kızım)