Fatosbulut Uygulamaya son adet başlangıcını yazmamız mı gerekiyor illa, ben son adetimden 2 hafta sonra gebe kaldım şimdi 3 haftalık gebeyim ve adet olmadım bunu nasıl girmemiz gerekiyor uygulamaya
Mommyy0708 Fatosbulut erken ya da geç döllenmeyse doktor söylüyor kaç hafta ileride yada geride diye. Mesela benim normalde 10 temmuz son adet tarihim ama geç döllenme olduğu için uygulamaya 1 hafta sonrasını yani 17 temmuz yazdım
Tubatgn Fatosbulut Ne zaman hamile kaldığını bilemezsin o yüzden son adetini yazacaksın kuralı bu :) Usgde gerçek haftan çıkar eğer doktor sana derse ki adetini öne ya da geriye çekelim o zaman değişir adet günün Zaten son adetinden sonra gebe kalırsın hepimiz öyle kaldık 🤓
Fatosbulut Tubatgn eşim suriyede olduğundan ilişkimiz olmuyor izne geldi bir kere oldu onda hamile kaldım, son adet tarihini giriyorum uygulamaya 1 ay 1 haftalık gösteriyor gebeliği ama henüz kesem dahi oluşmadı ve değerlerim yeni yeni yükselmeye başladı bende anlamadım 😅
Fatosbulut Benimde 3 hafta önce ilişkim oldu o ilişkide gebe kaldım 10 gün önce adet olmam gerekiyordu, uygulamaya hangi tarihi girmem gerektiğini anlayamadım, mesela son adet tarihini girsem o zaman hamile falan da değildim
Tubatgn Fatosbulut Ya zaten hamile kaldığın günü kimse bilemez dünyada kural bu hamilelik haftası son adetin ilk gününden hesaplanır bende 18 mayıstan beri adet olmuyorum ama 18 mayıstan başlıyor hamilelik sayımın hesaplaması bu şekilde :)
Tubatgn Fatosbulut İster eşin izinden gelince gir ister izne gitmeden gir son adetinden sonra hamile kaldığın için o gün girilir. Kese oluşsun oluşmasın doktorlar bu şekilde hesaplıyor yani hamilelik haftası bu şekilde hesaplanıyor. Kese zaten 6.haftada oluşur. Beta değerine bakar kişiye göre değişir. Son adetini gireceksin uygulama boşa son adetini sormuyor sana 🤗
Fatosbulut Tubatgn anladım şimdi biraz saçma geldi bana da o yüzden sordum ilk gebeliğim bir de tam olarak bilmiyorum nasıl hesaplandığını, teşekkür ederim 😊
Tubatgn Fatosbulut aslında saçma değil düşündüğün zaman, zaten son adetini olmuşsun bir daha olmamışsın hamileysen olmazsın🤗 Googledan araştır neden böyle olduğu açık açık yazıyor. Döllenme ne zaman oldu net belli olmaz. Bu yüzden son adetin ilk günü baz alınır.