Azrayavuz Merhabalar sgklı çalışan annelere doğum parası 20 bine yakın para alabiliyormuşsun bu doğru mu şartlar ne nasıl alınıyor alan varsa bilgi verebilir mi
nnnaaz Azrayavuz google da şöyle bir yazı var 31 Aralık’a kadar doğum iznini tamamlayan 1 Temmuz 2022 itibariyle 6 bin 471 TL olan asgari ücretli anneye en az 16 bin 106 lira ödenecek. Yapılan bu ödeme çalışanın brüt maaşına göre yükseliyor. Örneğin 20 bin lira brüt bir maaşla çalışan anne 49 bin 778 lira doğum izni ödemesi alacak.
Tospikannesiiiii Azrayavuz sigorta primin asgari den ödeniyorsa 16 bin falan diye biliyorum fazla ise oda artıyor 32.haftada çalışmaya devam etmek istersen çalışabilir alıp 37 de çıkıyorsun ve ya 32 de çıkıyorsun dogum öncesi 8 dogum sonrası 8 hafta izin var 37 de çıkarsan 3 haftan dogum sonrasına ekleniyor bu şekilde ben raporu 2 parça şeklinde aldım dogum yapınca ilk raporun ödemesini aldım 2.raporun günü bitince de onj aldım
Ay22can Merhaba 32. Haftada çalışabilir 37. Haftada çalışamaz raporu alıyorsunuz bunları aldığınızda muhasebecinizle sigortaya ulaştırıyorsunuz son 1 yıl içinde 90 gün sigorta priminin yatmış olması ve doğumun canlı gerçekleşmesi gerekiyor tek şart bu :) 16 bin küsür tl şuanki asgari ücrete göre
Brccnr Ay22can merhabalar merak ettiğim bir konu kanamam oldugundan düşük tehlikem var o yüzden 1 ay heyet rapor verdi doktorum bu benim doğum paramı etkilermi?
nnnaaz nnnaaz sanırım şöyle hesaplanıyor Aylık brüt ücret: 2.558,40 TL Günlük brüt ücret: 2.558,40 TL/ 30 = 85,28 TL 16 Haftalık (112 gün) rapor parası: - 85,28X 112= 9.551,36 Anneye ödenecek miktar: 9.551,36 X 2/ 3= 6.367, 57 TL
yabadabaduu Tospikannesiiiii bende bugün rapor aldım ama 2. Raporun günü bitince derken 2. Rapor diye bahsettiğiniz hangisi oluyor ?
yabadabaduu Tospikannesiiiii ben bugün 37. Haftamda çalışamaz raporu aldım muhasebecimize verdik işlesin yani sgk ya bildirsin diye bbildirmem için raporun bitmesi gerekli doğumdan sonra bildirebilirim 1. Raporu, 2. Raporuda doğumdan sonra vericekler onuda o rapor bitince bildiricem dedi bize ama anlamadım bir tek çalışamaz raporu almıyor muyuz ben bir daha 2. Ne raporu alacağım bilginiz var mı
Cubukmakarna Havadan gelmiyor bu para. 32 de izne çıkınca rapor parası aslında. 3 buçuk maaşa filn denk geliyordu benim ilk hamileliğimde. 2 sene önce 18 bin almıştım. Asgariden fazla kazanıyordum. Şimdi 25 bin olur diye düşünüyorum. Bi süre maaş almayıp sonradan alıyorsunuz toplu
Cnsozdmr yabadabaduu ilk çalışamaz raporunu alıyorsunuz, mesela 32de aldıysanız 8 hafta sonra bu raporu bildiriyorlar. Sonra siz doğum yapınca hastane rapor veriyor size, onu da 8 hafta sonra bildiriyorlar onun da parasını ayrı alıyorsunuz
Tospikannesiiiii yabadabaduu başla rapor almıcaksın canım da onun demek istediği ne zaman dogum yapacağın belli degil ya 40 da da yapabilirsin yarın da yapabilirsin mesela 40 da yapsan dogum yapınca 3 haftalık ödemeni alcan geri kalan 13 hafta dogum sonrası iznin oldugu için dogum dan sonra tekrar rapor düzenleniyor o rapor bitince alacaksın onunda ücretini yani senin dogum yaptığın zaman ki raporuna göre bildirme edecek
omur2022 Ben de hastanede çalışıyorum. Söyledim maaş birimine maaş alamayanlar için geçerli olan bişi dedi. Bazı işverenler maaşı kesiyor yaa o zamn SGK veriyormuş. Maaş yatacaklar alamiyorlarmis
yabadabaduu Cnsozdmr anladıım ya çok teşekkür ederim yani hastane doğum yaptığımda bana bir rapor daha verecek öyle değil mi ? Ben bunu bilmiyordum. Ben 37. Haftamda yani bugün rapor aldım doğum yapınca bunu bildirecek muhasebeci. Doğumda doktorum bana bir rapor daha verecek onuda o raporun süresi bitince sgk ya bildirecek o zaman
yabadabaduu Tospikannesiiiii anladım çok teşekkür ederim 🙏🏼 Doğum yaptığımda düzenlenen rapor dediğiniz sisteme direk doğumum düşüyormu yoksa ben doğum yaptığım için doktor bana yine rapor verecekmi
MBCG Bir şey sormak istiyorum ben çalışmıyorum diplomamı çalıştırıyorum sigortam yatıyo aylık 2 bin tl de maaş alıyorum diplomadan bende faydalanabiliyor muyum