Öncelikle biraz uzun olabilir kusura bakmayin canim anneler 😊 37 artı 5 te sezaryen ile doğumum gerceklesti normalde 38 artı 5 olmamız gerekiyordu fakat plasenta yaşlanması vardi doktorum suni sancı ile normal doğumu önerdi bebegim de müsaitti aslinda ve 2 cm açıklık vardi fakat nst de sancı yoktu. Karar verdik yatışım akşamdan yapıldı. Sabah doktorum gelecek suni sancı verecekti. Sizi korkutmak istemem ama sabaha kadar suni sancı çekip aglayanlari koridorda görünce normal dogumdan anında vazgectim. Kendi sancim gelseydi o sekilde dogururdum. Ama suni sancıyı gözüm yemedi😀 neyse sabah kararımı doktoruma söyledim bu arada devlet hastanesiydi ama o kadar ilgili bir doktorum vardi ki özel hastanede doğum yapmış gibi hissettim. Her neyse sabah sonda takıldı. Bence zor kısmı sadece oydu. Bende enfeksiyon olduğu icin biraz yandı acikcasi. Ama dayanilmayacak bir acı değil takarken zaten acımıyor. Idrar geçişinde yandı benim hep. Sonra almaya geldiler odaya beni, esimle ailemle vedalastik biraz ağlamaklı bi sahneydi😊 hatta esimin ilk kez ağladığını gördüm. Ameliyathanede anestezi doktorunu bekledik 5 10 dk. Sonra spinal icin ignem yapıldı. Asla acıtan birsey degil. Kendinizi dik tutup sadece doktorun dediklerini yaparsanız hissetmiyorsunuz bile. Yavas yavas uyusmaya basladim sonra. Anestezi doktoru geldi bak dedi dokunmalar reflekstir onlari hissedeceksin ama asla acı hissetmeyeceksin. Sonra gercekten oyle oldu kesmeye başladıklarını hissettim tam 4 dk sonra bebegim doğdu ve o kadar güzel bir andı ki. Hemen bana gösterdiler sonra temizlemeye ve gerekli muayenelerini yapmaya götürdüler. Dikişlerim de 7 8 dk sürdü. Sonra hemen odaya alındım. 6 saat birsey yemedim sonra sivi ile beslenmeye basladim o sırada sondayı çıkartmaya geldiler. O da ağrısız ve acisizdi. Ilk ayağa kalkis konusunda burada okuduklarim beni cok korkutmuştu ama bu da sizin acı esiginizle alakalı bir durum. Evet canınız yaniyor tabi ki. Ama abartılacak kadar degil. Ben sık sık kalktım yürüdüm tuvalete gittim. 2.gün yatmadik bile eve çıktık. Hatta bebegim sarılık oldu 2.gun baya hastane hastane dolaştık gayet iyi durumdaydim.oturup kalkarken aciyordu sadece. Ben agri hissetmedim surekli serumla agri kesici verildi zaten. Ama acı hissettim onun da bitmesi yaklaşık 4 gün sürdü. 5.gün ayağa kalkarken o acı da cok azaldı. Spinalde baş ağrısı olur diye korktum ama bu durumun doktorunuzla ilgili olduğunu söyledi ameliyat ekibi. Eger kafa basıncınızla cok oynanmazsa bas ağrısı olmaz dediler bende olmadi. Şükürler olsun cok guzel bir süreç atlattım. Asla korkmama gerek yokmuş. Her türlü acı olacaktı zaten dogumun ikisi de zor bence. Ama yaşanan acılardan ziyade sonuca odaklanmak lazim diye düşünüyorum. Harika bir duygu çünkü 😊 buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederimm hepinize cooook kolay doğumlar dilerim 😇