silahatun Ben hamileliğimi 6.haftasında öğrenmiştim haftada en az 3gün alkol alıyordum, doktora sordum bir şey olmaz bundan sonra içmezsin dedi.arkadaşlarım alkolsüz bira ve birer kadeh şarap da içiyorlar ama ben öğrendikten sonra bıraktım içmeyi tabi
mistocookie Anneolmak188 benim doktorum sadece kirmizi olmak uzere sarap icin izin verdi ama yine de icmedim
-Guls- Anneolmak188 2.trimester dan sonra haftada yarım kadeh içilebilir, bebeğe zararı olmaz. 1.trimester organ gelişimi olduğu için önerilmiyor. Ama sigara kesinlikle yasak 🚫. Sigara rahim damarlarında düzensizlik ve daralma yapıyor çocuğa giden kan akımını azaltıyor.
Zumraninannesi06 Mello29 kaç kadeh içmiştin😅 sigara günde kac içiyorsun özel değilse. Ben resmen paketi yiyorum günlük, merakımdan soruyorum 🫠
Mello29 Zumraninannesi06 Ben bunlari yaparken daha 2 haftalik 3 haftalik falan hamileydim. 4 haftalikken ögrendim hamile oldugumu sigarayi o gün bıraktım. Simdi 18.haftadayim 14 haftadir icmedim.
Anneolmak188 suelin evet çekdi ama çocuğa zararlı olur diye içmedim eşimde iç bi yudum dedi bişey olmaz orda abla falanda içemedim keşke içeydim hahaha içimde kaldı
Armin-Guney Bende 1 kadeh kirmizi şarap içilebilir diye biliyorum 🤷♀️ şarap sevmediğim için içmedim ama ilk hamileligimde 5 yudum kadar bira içmiştim cok canım istemişti…
Hanife61 Zaten haram olan bişeyi vücudunuza sokup bebeğinize bunun gitmesini sağlanmanızı tavsiye etmem. Tabi sizin inancınıza göre içiyorsanız bişey diyemem fakat bence bebeğin doğmasını bekleyin derim yine de içmek istiyorsanız
Anneolmak188 Hanife61 ben zaten dinen müslümanım haram tabi ama şu devirde çoğu şey öyle içmedim zaten kuzu