Doğum hikayemi yazmak için kayıt oldum foruma. Doğum hikayelerini okuyup bu güne kadar kafamda doğumu şekillendirmiştim ama bebeğim kendisi belirledi geleceği günü ve şekli. Tüm detaylarıyla yazmaya çalışacağım kafanıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz.
- Haftada bebeğin suyunun sınırda olduğunu ve kanala indiğini suyu daha da azalırsa suni sancıyla doğumu başlatacağını söyledi doktorum. Bebeğin kilosu haftasına göre normal ama azdı, minyon bir bebek olacak dedi. 3-4 günde bir nstye bağlanıp hareketlerini takip etti. 8 ekim Cumartesi kontrole gelince doğum gününe karar vereceğiz dedi. Cumartesi doğuma gider gibi hazırlanıp gittim hastaneye, bebek hareketleri nst de çıksın diye kahvaltımı da yapmıştım. Kontrolde suyun bittiğini doğuma alacağını söyledi doktor, ilk defa çatı muayenesi de yaptı çatın müsait açılman yok ama yumuşama var dedi. hazırlıklı olmama rağmen kısa süreli bir şok yaşadım. Yatışım yapıldı odaya alındım bu defa ebe çatı muayenesi yaptı doktor yaptığında canım acımamıştı ama bu biraz canımı acıttı kişinin eline göre değişen bir durum galiba. Sonra nst bağlandım, suni sancı verilmesini bekliyordum. Doktor bu saat itibariyle yeme içmeyi yasakladı. hemşire acil durumda ne yapmam gerektiğini anlattı bir tuş verdi elime, nst kalp atışı 100 ün altına düşerse butona basın gelirim dedi. sonra beni sola doğru çevirip hareketleri daha net takip ederiz dedi hemşire. Not olarak cihaz kayabilir kalp atışı ve hareketler bundan dolayı da düşebilir panik yapmayın dedi. 5 dk sonra nst uyarı verdi kalp atışı önce 70 lere sonra 60 lara düştü. Panik yapmamaya çalışıp butona bastım, eşim annem yanımdaydı onları da heyecanlandırmak istemedim. Hemşire cihazı düzelttiği halde kalp atışı düzelmedi, acil doktoru çağırın dedi biri doktor koşarak geldi suni sancı verildiyse kesin solunum cihazı takın dedi. Solunum cihazı takılınca kalp atışı düzeldi. Doktor suni sancıyı bebeğimin kaldıramayacağını kalp atışının daha da düşebileceğini mecburen acil sezaryen e alınmam gerektiğini söyledi. 5 dk sonra kendimi ameliyathanede buldum. Buradaki doğum hikayelerini okuduğum için hazırlıklıydım. Sondayı uyuştuktan sonra takmalarını rica ettim. Ameliyathanede sohbet ortamı vardı, çalışanlar benimle sohbet ederek rahatlamamı sağladı. Belden iğneyle uyuşturuldum bu işlem de acısızdı. 5 dk sonra bacaklarda sıcaklık ve uyuşma oldu sonra karnımda elleri hissetmeye başladım. Kesildiğimi hissediyorum ama acı hissi yoktu. Bebek ağlaması duydum ve gözümden yaş gelmeye başladı. Bebeği yukarıdan gösterdiler bana sonra yanağıma koydular müthiş bir koku tarifsiz bir his anlatılmaz yaşanır. Sonra bebeği götürdüler karnımda sarsıntı hissettim Baya kısa sürede ameliyat bitti ve tam saatini hatırlamıyorum ama yaklaşık 20 dk sonra ameliyathaneden çıkıp odaya alındım. Bebeğimin nefesiyle ilgili sorun olduğundan cihazda kaldı 1 saat sonra odama getirdiler. Memeden hemen süt geldi ve emzirebildim. Ameliyat sonrası 2 defa karnıma bastırıp kanın çıkmasını sağladılar bunda da uyuşukluk olduğu için birşey hissetmedim. Sonda çıkartılırken de canım acımadı. Yaklaşık 6 saat sonra yeme içme işlemi başladı bol su ve nescafe içtim narkoz etkisini atmak için. Ağrım baya oldu ama Ağrı kesici istedikçe yaptılar. İlk yürümek için kalkma anında burada okuduğum için yere bakmadan kalktım ve rahat yürüdüm. Şuanda bile ameliyat yerimde Ağrı ve hissizlik var ama bebeğim yanımda sağlıklı bu herşeye bedel.
Hamilelik süresince 11 kilo aldım 64 kilodan 75 e çıktım ameliyattan sonra evde tartıldığımda 70 kiloya düşmüştüm.
Sorulabileceğini ve Doğum hikayelerini okurken benim de Merak ettiğim şeyleri yazmaya çalıştım. Tüm anne adaylarına sağlıklı hamilelik ve güzel bir doğum diliyorum. Bebek yolu bekleyenlerin kucakları bir an önce dolar umarım 🙏
Sorunuz olursa seve seve cevaplarım, başka bir uygulamaya geçeceğim bir süre sonra