_aysenur8mikail_ Kızlar pazartesi günü şeker yükleme testim var yaptıranlar hakkında bilgi almak istiyorum nasıl oluyor bu birde tecrübelerinize dayanarak sonra neler oldu ve nelerle karşılaştınız neden yaptırayım veya neden yaptırmayım? 🌸
gul00 _aysenur8mikail_ aile hekimliğinde de yapılıyor mu acaba benm de vaktim geliyor burada bekleyim 😄
egeninincisii _aysenur8mikail_ Öncelikle ilk hamileliğimde yaptırmadım. Oğlumun şeker hassasiyeti var. Yükleme olmasa da açlık tokluk baktırılmalı diye düşünüyorum. Bu hamileliğimde doktorumun ısrarıyla yaptırdım. Bebeğimin suyu fazla çünkü. Bir önceki gün akşam 9’dan sonra yeme içmeyi kestim. Sabah hastanede kan verdim. Kan verdikten sonra içeceği içtim. 1 saat sonra ve 2 saat sonra tekrar kan verdim. Bu süreçte yine yemek içmek yasaktı. Beni hiç etkilemedi. İçeceğin tadını da sevdim. Sonuçlar yüksek çıkınca diyetisyene gittim. 2 hafta diyet yaptım ama maalesef düşmedi şekerim. Şu an insülin kullanıyorum 🤗
_aysenur8mikail_ egeninincisii Anladım canım çok net anlatmışsın teşekkür ederim bana da suyun iyi diyor her gittiğim de ama yaptırıp yaptırmamak arasında çok kararsız kaldım 🙄
egeninincisii _aysenur8mikail_ Rica ederim 🫶🏼 Eğer içinize sinmiyorsa açlık tokluk baktırın. Zaten bi kek ya da çikolata yersiniz tokluk için, yüksekse şeker vardır muhtemelen.
_edakrsu22 _aysenur8mikail_ bilmiyorum 2 cisi ağır geldi içeceği içtikten 1 saat sonra mide bulantısı baş dönmesi oldu ve o gün ertesi güne kadar çok halsiz bir şekilde dolaştım
_aysenur8mikail_ _edakrsu22 onun dışında başka bir yan etkisini gördün mü peki bebekte veya sende bir sorun oluştu mu
_edakrsu22 _aysenur8mikail_ hayır çok şükür bebegimde bi değişiklik olmadı bende de söylediklerim dışında olmadi
gorkemcim _aysenur8mikail_ ben yaptirdim. Takipli oldugum hastaneye gittim 75gr seker yuklemesi istemisti doktorum. Ac karna gidiyorsunuz pudra sekeri gibi bir toz veriyolar yarim sise suya onu calkalayarak karistirip iciyorsunuz sekerli bir icecek oluyor. İctikten bir saat sonra kan veriyosunuz bir saat daha bekleyip tekrar kan veriyorsunuz bu kadar :)
_aysenur8mikail_ gorkemcim sonrasında beklemediğiniz bi durumla karşılaştınız mı mesela o sebepten zararı oldu dediğiniz
gorkemcim _aysenur8mikail_ hayir hic bir etki hissetmedim sadece ilgilenen hemsire oturarak o icecegi icmemi ve bir saat sonra kan verilecek ya o sureyi oturarak ayakta olmadan gecirmemi soyledi mide bulantisi ya da bas donmesine onlem olarak. Bebegimde de kendimde de bir sorun yaratmadi kisacasi