Ebru_hasan Arkadaşlar 10+3 haftalık hamileyim 10 gün sonra tekrar gidicem 12 olucak ikili test yaptırmalı mıyım siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler ..
Bernnnaaaa Ebru_hasan ben yaptırdım detaylı da bir sorun olursa 2li teste falan bakıyorlar. Bence yaptırın zaten düşük risk çıkınca 3lü 4lü test yapmıyor doktorlar
Tubatgn Ebru_hasan Karından ultrasonla bebeğin burun kemiği ve ense kalınlığına bakılıyor. Birde kan testi yapılıyor. Down sendromu var mı diye? Ama bu testin %100 doğruluk payı yok.
Ebru_hasan Tubatgn anladım çok teşekkür ederim bende detayliya girerim ikili yaptirmayayim diye düşünüyordum 🌸
Tubatgn Ebru_hasan İkiliden sonra detaylı zaten ikili 11 14 hafta arası, detaylı 18 24 arası. Detaylıda bebeğin bütün her şeyi inceleniyor. İkilide sadece bu saydıklarım 🌺
Elaa_gozz Ebru_hasan ben yaptırmadım canım yani down sendromu varsa bile bir çözüm yok kendimi stresle hamilelik geçireceğime Allahtan gelene razıyım çıksada aldırma gibi bir durum düşünmediğim için yaptırmadım ama tercih meselesi tabiki yaptırmak istersen yaptırabilirsin tarama testleri yaptırmadığım için doktorum detaylı ulturosan yaptırmanı istiyorum dedi onu yaptıracağım haftaya inşallah 20. Haftamıza girince
Simya Ebru_hasan ben yaptırdım ve bu benim icin önemli doktorumds yaptırmamı önerdi, siz neden ikilemde kaldınız ki doktorunuzu dinleyin burdaki insanların yaptırıp yaptırmamasını dikkate almamanız gerekir önemli olan doktorunuzun siizn iicn ne önerdiği bu testte risk görmezse diğerlerini istemiyorlar zaten
Ebru_hasan Tubatgn yani detayliyi beklemek daha mantıklı gibi geliyor sanki ama bilemedim açıkçası 🌸♥️
EmineDefneGokce Ebru_hasan net sonuç vermediği için gereksiz görüyorum üçlü dörtlü yaptırabilirsiniz. Detaylı usg zaten kesin öneriyorum
Ebru_hasan EmineDefneGokce açıkçası ben de ikili test yerine detaylı ultrason düşündüm ikiliyi birazcık gereksiz buluyorum
EmineDefneGokce Ebru_hasan ben ilk kızımda yaptırdığımda sonuç temiz çıkmıştı ve doktor üçlü ve dörtlüye yönlendirmişti . Neden yönlendirdiniz temiz demiştiniz dedim, ikili net sonuç vermez diye cevap verdi
Eylmaz Ebru_hasan bana doktorum down sendromlu olursa aldırır mısın diye sordu bende gelen Herşey Allahtan kıyamam aldırmam dedim o zaman yaptırmana gerek duymuyorum herşey normal görünüyor testlerin %100 doğruluk payı yok çok düşük ihtimal bile çıksa annelerimiz üzülüyo dedi bende yaptırmadım detaylı ultrasonu yaptırcam
Ebru_hasan Eylmaz açıkçası ben de bu şekilde düşünüyorum o yüzden sadece detaylı yaptırmayı düşünüyorum ama ikili de kararsız kaldığım için gene de sormak istedim cevabınız için çok çok teşekkür ederim ☺️🌸
ecee9 Ben hepsini yaptırmanız gerekriğini düşünüyorum, annenin yaşı ve durumu çok önemli, doktor önerdiyse kesin yaptırın.