• Öneri
  • safi mezhebinde lohusalık süresi?

Kizlar benim yarın kırk bitiyor yikancam fakat hala kanamam var ben yıkandıktan sonra bu kan artık özür mü oluyor yoksa yine beklemek mi lazım ama kırk günün icinde ara ara kesildi bir kaç gün gelmediği oldu sonra tekrar geldi şimdi ben yarın yıkanınca temiz sayılıp namaz ve diğer işleri yapabiliyor muyum umarım anlatabilmisimdir

ikimelekannesi___ Lohusalık hâlinin alt sınırı yoktur. Üst sınır ise, Hanefî mezhebine göre kırk; Şâfiî mezhebine göre altmış gündür. Bu üst sınırlar geçtikten sonra görülen kan, nifas kanı değil, özür kanıdır. Ayrıca lohusalık günlerindeki akıntı bir süre kesilip sonra devam ederse, akıntının kesildiği günler de lohusalık hâlinden sayılır (Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-‘inâye, I, 144-145; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 185). Doğum yapan kadının kanaması kırk gün dolmadan kesilirse yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar.

Igrl4 belli bi gunden sonra ozur sayildigi icin kilabilirsin. Regl kaninda bile oyle

ikimelekannesi___ 40 günden sonra özür kanı sayiliyor abdest alıp hemen namaz kilabiliyorsun kanama olsa da ben öyle yapmıştım hafız eşi kuzenime sormuştum. Ama şafi mezhebinde farklı mi onu bilmiyorum canım

myangelson bana da safiye göre beklemek lazımmış dendi eğer kanama 60 gün sürerse 61 gün özür sayılıp ibadet ve diğer şeyler yapilabilirmis

ikimelekannesi___ demek ki orada da 60 günden sonrasi özür sayiliyormus bende 40 günden sonra başlamıştım namaza 50 gün sürdü kanamam benim de