Miniss- Hanımlar merhaba gebelik sürecinde tsh değeri yüksek olup bebeğin de veya kendisinde problem yaşayan oldu mu altı haftalık hamileyim doktor tsh değerlerim için ilaç verdi çocukta zeka geriliğine sebep olabiliyor muş tabi bunu söyleyen dahiliye doktoru kadın doğum doktoru değil başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba moralimi de bozdun zaten ilk bebeği mi altı aylık hamileyken kaybettim bir de üstüne bunu duymak beni çok üzdü
Der_0 Miniss- evet bazen zeka geriliğine sebebiyet veriyor ama çok aşırı yükselince oluyor, ilaçlarını düzenli kullanırsan dengede kalır 🌸 ilk bebeğinin kayıp sebebi ne ?
elaymoms Miniss- şuan beni de korkuttunuz. Geçen haftalarda bende 4..47 çıktı değerim. 25 mg levotiron ile başladım ilaca. Zeka geriliğine sebep olduğunu bilmiyordum 🥺🥹
anneolmakzoramagulusuyeter Miniss- bende de çıkmıştı kullanmayıp 3.ayı bekledim yeniden kan verdiğimde normal değere gelmişti. Elma falan iyi geliyo diyodu bi yerde cidden o sıra da baya elma yiyiyordum ben artık ondan mıdır bilmem. Çevremdekiler de hamilelikte hormonlar oynar durur ilaç kullanma diyordu bana tabi kullan diyen çoğunluk da vardı ama ben kullanmadım daha bebeğimi kucağıma da almadım ne olur bilmiyorum Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin canım🥰 ilk gebeliğindeki kaybın sebebi nedir 🥺
Dilosderler Miniss- arkadaşlar trioit kanseri geçirdim ben olcak olsa benim çocuğumda olur lütfen tek doktorla kalmayın ben endokrinoloji gidiyorum her ay ilaç kontorulu yapılıyor sizin değerleriniz benimkinin yanında ufacık kalıyor öle diyeyim düzenli ilacı her sabah aynı saatte aç karnına iç 1saate yemek yeme sonra yemeğini ye ve hayatını yaşamaya devam et ben omur boyu bu ilaçlarla yaşayacam olcak olsa bana derlerdi senin çocuğun engelli olcak diye kaç kere test yaptılar bunun için sakın kendini üzme ama sabahları dediğim gibi aç karnına ilacını hep aynı saatte içip 1saat bekle faydasını daha hızlı göreceksin
Minigim38 30 haftadan sonra başladı sanırım bende ama doğana kadar ilaç kullanacağım düştü benimki 3.88 di 1.29 falan oldu
minesk Bu hastalıkla ömür boyu mücadele eden insanlar var, canınızı sıkmayın, ilaçlarınızı kullanmanız halinde bir sorun yaşamazsınız, ayrıca endokrin doktoruna gitmeniz daha iyi dahiliye yerine, sevgiler ❤️
Smry Gebelikte TSH önemli bebeğin gelisimi açısından ben de 14hf hamileyim troid yüksek çıktı 50mc ilaç kullanıyorum 7lerdeydi benim troid.ilaclarinizi duzenli alırsanız normal seviyeye düşüyor korkmayın .ilaçlarınızı aksatmayin
elaymoms Der_0 teşekkür ederim doktor da öyle soyledi ama zeka geriliği diye yorum okuyunca kendimi sucladim 🥺
Semilk05 Dilosderler değeriniz kaçtı aceba benim 9,8 10,6 ları gördüm 3,4 a düştü sonra ilaç kullandığım halde 7.4 r çıktı
Dilosderler Semilk05 siz bir ihmal etmeyin derim dahiliye tekrar gidin modül olabilir sizdede benim hiç düşmuyordu 10lara düştüğünde beni ameliyata alabilmislerdi siz düşünün ilaciniz yeterli gelmiyor yüksek ihtimal sizin başka bir doktor tavsiyesi almanızı oneririm
Der_0 elaymoms yok canım korkma öyle olması için değerin kat kat fazla olması gerekiyor 🫶🏻senin değerin çok yüksek değil ilaçla dengelenir inşallah 🌸🌸
_almirasmom Miniss- canım ılacla dusuyor merak etme :) ben 1 senedır kullanıyorum hep 1 oln degerım gebeyken 3.7 oldu ılac kullanmama ragmen doktor dozu yukselttı suan 0.86 larda :)
Aylinnn_ Miniss- benimde tsh 2.87 çıkmıştı doktorum ilaç verdi bugun tahlillerimde 1.37ye düştü o yüzden ilacı düzenli kullandığın sürece hiç bir sıkıntı olmuyor merak etmeyin bende 7 haftalık hamileyim 🥰
Semilk05 Dilosderler her ay gidiyorum farklı doktorlar da denedim bogazdan ultrasonla da baktılar. Ama bu ay 2.23 e düşmüş inşallah bidahaki ay fırlamaz
Dilosderler Semilk05 şuan ideal seviyede bence ben sabahları aç karnına içiyorum 1saatte hiç birşey yemiyorum başka kullanmam gereken ilaç varsa levotrondan 2saat sonra içiyorum bilginiz olsun dozunu yüksek ihtimal ayarlayamamislardir suanki dozu tam olmuş sanırım
MMineU Miniss- benim tiroidlerimin iksiide alındı ilaçların yetersiz geliyordu ve değer 7 ye kadar yükselmişti araştırma yaptım prof. Endokrinci buldum ve hamilelikte önemli olan serbest T 4 olduğunu söyledi ve bende normaldi o değer o yüzden içim rahatladı sende serbest T4 baktır istersen 💜
Dilosderler MMineU bende tüm tshlara bakıyor yanlış anlamış olabilir misiniz sadece tsh 4 bebeği etkiliyor diye bişey yok ki annenin sağlığıda çok önemli 2yildir profa gidiyorm hatri sayılır bir hastanenin özellikle 25haftalik hamileyim hiç böle bişey söylemedi bence tüm tshlariniza bakmanızi isteyin kadın dogumcu bile bende tshlarin hepsini isteyip test yaptırıyor tuaf geldi sizinkisi açıkçası