Valla ben anlamıyorum yaptırmak istemeyenleri. Şeker yüklemesi sanıldığı kadar zor bir test değil kanıtlanmış zararı yok. Aksine yaptırmayıp gizli şeker, insülin direnci gibi durumunuz varsa bir çok zararlı sonuçla karşılaşabiliyorsunuz. Ailemde şeker hastası yok diyenler ailenizde olmayabilir ama sizde çıkabilir şeker hastalığı tamamen genetik bir rahatsızlık değil. Ben çok şekerli yemiyorum diyenler. Şeker denilen şeyi siz şeker yemesenizde vücut nişastadan sütten yağdan meyveden sentezleyebiliyor. Yani hamuişi yiyenlerde meyve tüketimi çok olanlarda da şeker rahasızlığı çıkabikiyor. Ve hamilelik şekeri bebeğe zararlı. İçilen glikoz bebeğe zararlı olsa bu test dünyaca kabul görürmüydü sizce. Nasıl ki sigara içmek bebeğe zararlı nasıl ki alkol tüketmek bebeğe zararlı nasıl ki uyuşturucular bebeğe zararlıysa gebelik şekeri de kontrol altına alınmazsa bebeğe zararlı. Testi yaptırıp diyet yapan, diyetinde kaçamak yapan annelere asla birşey demiyorum. Ama testi yaptırmayan anne adayları eğer şeker hastalığınız var ise bu vebali almak ne kadar doğrudur. Doktorunuz yaptırmana gerek yok diyorsa ikinci bir görüş almanızı tavsiye ederim o da yaptırma diyorsa tamam ama doktorunuz yaptır diyorsa kesinlikle yaptırın. Bizler atalarımız gibi sağlıklı beslenen nesiller değiliz maalesef yediğiniz bir çok şey katkılı ve şeker içerikli. Meyveler sebzeler bile eskisi kadar sağlıklı değil. Bende çıkmaz demeyin ne çıkmaz diyenlerde çıktığını duydum ki forumda da çok yazan var. Umarım kimsede böyle rahatsızlıklar çıkmaz. Umarım hepimiz sağlıklı bebekler doğururuz.