Hanımlar sonunda banada nasip oldu doğum hikayemi yazmak…
30 Eylül günü kontrolüm vardı bebegim halen ters olduğu için sezeyan günü verdi doktorum (benim her iki böbreğimde de büyüme vardi )o yüzden seni hemen almam lazm kuzum dedi doktorum hatta üzüldü çünkü cuma günüydü ve araya hafta sonu giriyodu o yzden hafta sonu işi bozdu yoksa hemen alirdim dedi ve salı gününe sezeyan günü verdi yani 3 gün sonrasına pazartesi gelip anestezi dosyalarını hazirlat dedi ve o gün kanlarımi verip heyecanla eve döndüm pazartesi oldu evraklar için gittim (aç karna gitmiştim çünkü hemen almam lazım diyodu sürekli belki doğuma alır diye o şekil ayarladım ) doktorum geldi ve hocam aç karna geldim bugün alır mısınız dedim olur kuzum hemen aliyim dedi (o sırada doğum salonundaydim çünkü doktorumun doğum salonu nobetiymis) ve hemen önlüğüm giydirildi damar yolu serum nst sonda dosyalar imzalar derken artık hazırdım bı 40 dakka felan yattıktan sonra hemen ameliyathaneye götürüldüm ilk oğlum normal doğdu benm ilk sezeryanim olduğu için aşırı korkum vardı neyse ameliyathaneye girdim titremiodum resmen sallaniyodum (usumuyodum korkudan oldu ) yaklaşık 10 dan fazla doktor vardı kendi kadın doğum doktorum anestezi uzmani ve stajyerler ben daha önce apandisit ameliyatı olmuştum o ameliyatima giren anestezi uzmanimla karşılaştık doğumda ameliyat sedyesine oturdum anestezi doktorum bı elini bı omzuma bı elini dger omzuma koyup karşıma geçti beni teselli etmeye moral vermeye çalıştı koluna elimi koydum kocam kolunuzu tutabilir miyim dedm çünkü gerçekten korkudan ne yapacağımı şaşırdım o an🤣🤣
Elini uzattı elimi tutabilirsin dedi o benm elimi tuttu ben onun o esnada belden olacagim ignem ilacım hazırlandı belimi dezenfekte ettiler doktorum halen elimi tutuyodu saolsun dger eliyle de nasi durmam gerektiğini tarif etti belini dışa çıkar çeneni göğsüne yaşla dedi bende dediğini yaptım ve belim dezenfekte edildikten sonra iğne girdi (tabi hep önce söylediler şimdi siliyorum şimdi iğne gircek şimdi ilaç veriyorum diye) ve şimdi ilaç veriyorum ufak bı elektrik çarpma hissi olabilir dedi dediği gbi de oldu ilaç verilmeye başlandı ve sağ bacağım iki kez elektrik çarpar gbi oldu başka bı acı sizi ağrı inanin hiç bsey olmuyo iğne girişi de ufak bı sinek isirigi gbi hissedilio hatta okdr bile değil ilaç verilince beni yatırdılar ayaklarını kaldir bakalm dedi anestezi doktorum ama kaldiramadim agirlasmisti çünkü uyusmustu agirlasmis dimi bizde bunu istiyoruz dedi çok güvendim onlara ama yinede hissetmekten çok korkuyorum çünkü bünyem zor uyusuyo daha önce ameliyat olduğum için az çok biliyorum ufak dokunuşlarimizi hissediceksin ama aci hissetmiceksin acı hissettigini anladigimiz an zaten uyuturz seni dediler ve göğüs altimdan dizime kadar patikon ile sildiler ve ilk kesi atıldı hissettim ama evet acimiodu hiç acı hisetmedm ameliyatim hızlı ilerliodu tabi bu esnada hep benimle sohbet ettiler sakın tutmaya çalıştılar bebeğim ne zaman gelcek diyip duruyodum ve o an geldi çattı (ben ameliyat öncesi genel anestezi istediğimi çok korktugumu soledm fakat saolsunlar beni dinlemediler hem bebeğinin sesini hemen duycaksin hem hemen bebeğini gorebileceksin ve seni uyutursak uyanınca daha çok ağrın olur dediler ) dediğim gibi o an geldi çattı ve artık bebeğime çok yaklaşmıslardi tam karnımı gerdiler doktor elini daldirdi bebeğimi çıkarmak için korkutmak istemem ama bu anın hepsini hisettim hatta bağırdım çığlıkla hissediyorum hocam çok agrio diye ve o esnada bikac ml narkoz ile genel anestezi verildi yarı uyumuş yarı uyanık gbi oldum ama muhtemelen bkac dakka uyudum çünkü o anı hatırlamıyorum hissettiğim için maalesef uyutuldum.ve bebeğimi hemen göremedim uyandım dikislerm atiliodu btmek üzereydi bebeğimi sordum bebeğin çocuk doktorunda şuan kontrolleri yapılıp gayet iyi dediler dikislerim bitti ve ameliyathane de başka biyere alındım belli bı sure sürekli tansiyon nabız takibi yaplidi bı sorun olmayınca servise çıkarıldım bkac dakkaya bebeğim de yanıma geldi daha sonra hemşire kum torbası koycakti fakat odada kocaman serum gbi bı torba vardı onu koydular kaç kg bilgim yok ama epey ağırdı işte o an baya bı dikislerim acıdı yaklaşık 8 saat kadar torbam ve sondam halen benimleydi (tabi o süre zaafinda sürekli serumlar takıldı) kanamam fazla yoktu çok azdi ve 8 saatin ardından hemşire zaten kanamanda çok yok diyip torbami aldı fakat sondami almadı çünkü tam dolmamışti bı serum daha taktı sonda torbam dolunca çıkardı yeme içme yasağı da kalktı meyve suyu su bkac bskuvi yiyeblrsn ama ekmek tarzı bsey yeme dediler gaz çıkarınca ekmek yiyebilirsin normal beslenebilirsn ama abartıya kaçma dediler bende aynen öle yaptım ilk su içtim sonra kaysili meyve suyu bkac bisküvi yedm ve artık ayağa kalkma zamanı gelmişti görümcemin yardımıyla ustumu değişip saçımı topladm lohusa geceliğimi giydim hatta lohusa terliği tacina kadar taktım ve görümcemin kolundan tutup zor bı şekilde ayağa kalktım ayaklarim yerden kalkmıyodu çünkü halen yarı uyusuktum karincalaniodum minnak bikac adım attım ama inanın o ilk ayağa kalkışım da zor degildi tabi illa ağrım oldu ama öle abartılacak bsey degl hatta şöyle tarif edeyim regl sancısı nin çeyreği kadar ya var ya yok bkac adımdan sonra yarı oturtmuş şekilde yatağıma geçtim sert neskafe içtim daha sonra ayağa yine kalktim destekle yürüdüm yine ama bu sefer daha iyi yuruyodum ayaklarımi surumeden normal yürüdüm ve lavaboya çıktım ilk idrarimi yaptım ayıptır söylemesi gazımi çıkardım hatta daha sonra döner dürüm bile yedim🤣🤣🤣 hiç baş ağrım olmadı 3 Ekim öğlen 2 gbi ameliyattan çıktım ve ertesi sabah koridoru baştan başa rahatca turluodm hastenede kaldığınız süre boyunca düzenli olarak damar yolundan kan sulandırıcı ve kalçadan antibiyotik ağrı kesiciler verildi o yüzden şiddetli ağrı çekmedim hiç gayet rahattım hatta keşke ilk doğumu da sezeryan olsaydım dedim eve gelnce de gayet rahattım illaki ağrı sancı oluyo ama ufak ağrılar oluyo ciddi bsey yok korkcak hiç bsey yok şuan 10 gün oldu merdiven inip cikiorm doğumdan 3 gün sonra günlük hayatima döndüm eve gelince merdiven inip çıktım varsa sorunuz alayım🌸