_ipek_Ayaz_ dün sanırım yine bir post açılmıştı. Oraya uzunca bişeyler yazmıştım yaşadıklarımı. Sana da ileteyim hemen.
…..
Ben de 2 hafta öncesine kadar resmen işkence çekiyordum. 34 haftalık ilken Kabız olarak başladı. Tam 3 hafta ne oturtabildim ne uyuyabildim. Sadece ağlıyordum.Hatırlamak bile istemediğim bir dönem oldu. Nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum. En son dayanamadım doktora gidip muayene oldum. Hamile olduğum İçin tıbbi bir müdahale ya da ilaç veremiyorum dedi. Doğumdan sonra da emzirdiğin için tedavi uygulayamayız dedi. Bana 3 tane merhem verdi. Anestol , procto glyvenol ve madecassol bir de kabızlık İçin bir şurup onu kullandım. Bol bol sürebilirsin dedi. Çok sıcak olmamak kaydıyla günde 15/20 dk suya otur dedi. ( karnım çok büyük olduğu İçin suya oturmakta zorluk çektim. Burda da şöyle bir şey yaptım. Klozetin içine sığacak şekilde 5 lt su şişesini ortadan kestim. Kenarları popomu kesmesin diye Eski kıyafetlerle sardım. İçini su doldurup rahatça oturdum. ) her lavabodan sonra sıcak suyla temizleyip kurulandım ve merhemleri dönüşümlü olarak kullandım. Ve sıvı ağırlıklı beslendim. Bu çok önemli çünkü zorlandığında ıkınma isteğin olduğunda iyileşmesi gecikecek. Zeytinyağı ile ya da merhemleri sürüp meme oluştuysa içeri doğru masaj yapmamı da söylemişti doktor. Sert zeminlerde oturmamaya çalış ben yatarken ya da otururken yan olmaya dikkat ettim tam ağırlığını o bölgeye vermemeye çalış. Bu şekilde ben kurtuldum. Sabırlı olman lazım. Psikolojik olarak da zor bir durum. Hem hamilesin hem canın yanıyor. O yüzden kendini iyi hissetmeye çalış. İnşallah tez zamanda kurtulursunuz.