Anne_melek 15 gün önce sezaryen oldum. Başından beri normal doğum planlıyorduk fakat suyum geldiği ve sancılarım olduğu halde açılmam 5 cm’de kaldı 19 saat sancı çekip bekledik ama ilerlemeyince ve benim de halim kalmayınca + bebeğimin başı rahme basmayınca + başı ödem yapmaya başladığı için sezaryene karar verdim, spinal istedim. 3645gr doğdu bebeğim, ben kilolu değildim ideal kilo artışım kadar kilo aldım meslek icabı hepsi kontrolüm altındaydı🤭 Sezaryenden sonra hastaneden kendim yürüyerek çıktım, operasyonun 3.günü yine yürüyerek odamdan çıktım salonumda tv izlemeye başladım☺️ dikişler başta biraz yanma hissi yaptı bir de sol kasığımda arada elektrik çarpması gibi çekilme gibi ağrı oldu max 5 dk hareket kısıtladı o kadar. Eğer açılmam devam etseydi ve çok yorgun düşmeseydim normal doğumda ısrarcı olmaya devam ederdim (sancıyı 19 saat çekme sebebim de kendi ısrarım/inadım zaten😅) fakat sezaryene benim kadar uzak biri bile şu an sezaryen olmanın da kötü bir tarafı yokmuş çok abartmışım bu durumu diyorum🤭 bebiş ve siz sağlıklı olun da nasıl doğduğu hiç önemli olmuyor, sadece doğum anını hatırlamak için spinal düşünün derim fakat karar yine doktorunuzun tabi😇🙏🏻 sağlıcakla hayırlısıyla gelsin🧿