Miniktirtil Kızlar bebeklerim baş geliş olmuşlar doktorum bu iki hafta içerisinde gelirlerse normal doğumu deneyebilirsin dedi. Eğer gelmezler 36. Haftada sezeryanla alicam diyor. Aranızda normal doğum yapan ikiz anneleri var mı?
Kmelikem1 Miniktirtil ay ne büyük şans. Gerçekten inşallah hepimize nasip olsun noal doğumun kolaylığı ve güzelliği 🤗
EAK Miniktirtil benim ablam 36. Haftada normal dopumla aldı ikisini de kucağına. Devlet hastanesiydi ama doktoru belki ikinci gelmez ya da bi terslik olur falan diye ameliyathaneyi de hazırlattı. Şükür gerek kalmadı hem normalin sancısını hem sezeryanın ağrısını çekmedi normal normal aldı kucağına ama biri 3 gin biri 8gün küvezde kaldılar
Miniktirtil Kmelikem1 amin canım insallah🤲🥰 ben duyduğumda çok korktum hep baştan beri riskleri siraliyorlardi. Şimdi deneyebilirsin diyince sudan çıkmış balığa döndüm 😅 yani sadece sancim var acilmam yok iki haftaya doğurur muyum bilmem 🤦🏼♀️
Miniktirtil EAK yani normal doğumdan çok bu iki doğum acısını yasamaktan çekiniyorum. Bebek strese girerse biri gelip biri gelmeyebilirmis. O zaman acil sezeryana alınıyormuş. O zaman iki acıyı çekmiş olucam bu konuda tecrübeli olanda az. İnşallah hayirlisiyla bebeklerim kucağıma alırım 🤲🥰 peki doğumu zorladı mi acaba ablanız yani dikisi falan nasıldı?
Kmelikem1 Miniktirtil ilk dogumum normaldi bu ikinci gebeliğim. İnşallah bende normal doğururum sezeryandan çok korkuyorum gerçekten. İkiz bebeklerim benimde. Bol bol hurma falan ye doğumu tetikleyecek doğal şeyleri araştır bence.
EAK Miniktirtil Genelde ilk bebek ikinciye yol açtığı için ikincinin sezeryan olma olasılığı düşüyormuş ama yine de hazırlamışlardı ne olur ne olmaz diye. Çok zorluğu olmadı bebekler normal bebeğe oranla daha minik oldukları için epiyoz ve dikiş çok olmuyor. Yine de tabiki karın ağrısı oldu doğumdan sonra. İçim boşalmış gibi diyordu 😄
Melike_1995 Bende ikizlere hamileyim canım, 33. Haftadaym, gecen hafta gittiğimde baş aşağı dönmüşler dedi bana da normal deneyelim istersen dedi ama riskli 2.geri gidebilirmiş, zaten ilk oğlum normaldi bıdaha istemem :), kaçıncı haftadasın
Miniktirtil Melike_1995 bende 34. Haftadayim canım geçen hafta sancılarim basladi doktorum dayanabildigi kadar gitsin diye durdurdu şimdi sancı engelleyici ilaç kullanıyorum. Kafam karıştı benim. Ben zaten bu ilacı kullanırken nasıl açılma olabilir ve normal doğuma giderim bilmiyorum. Bende sanirim risk alamiycam ya korktum yani
Miniktirtil Kmelikem1 inşallah gönlüne göre olur canım ama ikiz gebelikte normal doğum pek sık görülmüyor ya bilsek belki daha cesur olurdum. ben daha önce doğum yapmadım zaten hepten korkuyorum 😅 işte benim zıtlık orda geçen hafta sancılarım çıktı iki gün hastanede yattım sancıyı durdurdu doktorum hala daha ilaç kullanıyorum ben. bebekler erken gelmesin diye şimdi ben ilaç kullanırken nasıl olacak bu iş valla hicbisi anlamadim
Miniktirtil EAK vallahi ablanız cennetlik tebrik ediyorum kendisini Rabbım evlatlarina sağlık sıhhat versin 🤲😍 demekki olabiliyormuş hayatta hersey kısmet en azından bana örnek oldu saolun 😍
Kmelikem1 Miniktirtil şöyle düşün canım benim bak normal doğumu yapıyorsun ve herşey silinip gidiyor evlatlarını kucağına almanın tadını çıkarıyorsun ama sezeryanda herşey olduktan uyuşukluk geçtikten sonra başlıyor. Ben normal dogurdugum için sana gözün kapalı normali sonuna kadar dene derim. Ve biz yok diyoruz ama senin gibi baş gelisli olduktan sonra aksi birşey olmadıkça normal doğuran çok insan var. Doktorum da inşallah normal olması için bekleriz şartlar uygunsa diyor bakalım
Miniktirtil Kmelikem1 benimkisi 36 ya kadar beklerim daha beklemem diyor tek yumurta ikizleri için daha fazlası risk dedi o yüzden bu iki haftayı bekliyor işte gelirlerse o da dene dedi ama riskleri de söyledi. Tek bebek olsa gözüm kapalı normal derdim. Ama sonucta Rabbım neyi nasip ettiyse o olacak hakkımızda hayırlısı neyse o olsun hepimizin hayirli doğumlar olsun inşallah 🤲🥰