Merhabalar ben 38 yaşında (geçen sene kalp durmasına bağlı bir düşüğü olan) acaba artık anne olamayacak mıyım diye üzülen bir anne adayıydım. Burada hamilelik öncesi ve sürecinde çok şey öğrendim. Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum🧡
İlk 3 ay yine bebeğimi kaybetme korkusu ile geçen zaman sonrasında rahat bir hamilelik geçirdim. En başından beri makat gelişti ve zorunlu sezaryen olma ihtimali beni üzmemişti. Her zaman sağlıkla gelsin nasıl geldiğinin önemi yok dedim. 37+2 de hala makat geliş olduğu için doktorumuz 39+1 e sezaryen planladı. O gece tuvalete kalktığımda idrar dışında fazlaca bir su geldiğini farkettim. Eşimle idrar mı kaçıyorum su mu diye ikilemde kalmışken bir okuduğum bilgi aklıma geldi. Eğer pelvik kaslarınızı kasarsanız yani çişinizi durdurmaya çalışırsanız ve akmaya devam ederde o sudur yazıyordu. Baktım bende de öyle devam ediyor hemen doktorumuzu aradık. Hastaneye geçin bir baksınlar haberleşelim dedi. Gittiğimizde 3 cm açıklıkla beraber suyum sızıntı olarak gelmeye devam ediyordu. Makat gelişte açılma hızlı olurmuş beni kaldırmadan nst de tuttular sancım da çıkmaya başladı. Doktorunuz geliyor, 40 dakikaya sezaryene alacağız dediler. 1,5 sene öncesinden bel fıtığı geçmişim olduğu için anestezi doktoru spinal epidurali biraz üstten deneyeceğiz eğer olmazsa doğum genel anestezi ile olacak dedi. Neyseki uyuşma sağlandı ve eşim de benimle doğumda olacağı için mutluydum. Operasyon sırasında hiç kendimi kasmadım, panik olma sonu güzel olacak dedim. Doktorların çekiştirmelerini hissettim sadece, sonunda da oğluma kavuştum🥰 Ten tene temas yapıldı, orada memeye tutturdular. Sonra babası ve oğlum gitti. Bana hafif dozda sakinleştirici verdiler. Tahminen yarım saat kapatma işlemlerinden sonra odaya alındım. Ağrım neredeyse hiç olmadı, başlarda biraz üşüme yaşadım. Oğlumu yanıma verdiler emzirdim. Çoğunlukla ilk kalkıp yürümek zor dendiği için yürüyelim dediklerinde korktum ama çok kolay oldu. Bir de ilk gün gaz vs. olaylarını da hallettik neyseki. (Bunda düzenli probiyotik kullanmamın faydası olduğunu düşünüyorum.) Oğlum ilk gün 200 gr kaybettiği için çocuk doktoru emzirme ile beraber eds yöntemiyle beraber mama takviyesine başlattı, devamında sarılık değeri de yükseldi sonraki hafta normale döndü. Hala sütüm az geliyor şu an bu konuyu aşmaya çalışıyoruz.
Herkesin doğum deneyimi farklı oluyor ama buraya veda etmeden önce baştan sona pozitif giden bir hikaye ile benim gibi korkan anne adaylarına da moral vermek istedim☺️ Sormak istediğiniz sorular olursa cevaplayabilirim. Burada bebek sahibi olmak isteyenlerin en kısa zamanda hamile kalmasını, halihazırda bebek bekleyenlerin de sağlıkla süreci tamamlamasını dilerim🙏🏻💛🍀