tugbacns biberonla vermeyin ilk 40 gun. Hele premature ise, ben 55 gun hep siringa ile verdim. Serce parmagi emzirtip yandan sıkıyoduk. Emzige 3 aydan sonra alistirdim. Doyma hormonu salgilanmasin diye. Sadece uykuya geciste aliyo biri.avent air soft.
@Twinmommm 5 aylik olacak benimkiler. Cogu zorlugu yasadik. Prematurelik, yogunbakim, enfeksiyon, fiskirarak kusma, kolik, gaz pRoblemleri, kaka yapmama ve asiri yapma, hicbir mamayi yememe 🤣
Once sadece sagdim. 40 gunden sonra birlikte emzirdim. 10 gun dayanabildik. İkiz bebek emzirme yastigi almamisim bilmiyordum oyle bisi oldugunu. Cok konforsuzdu ikisini birlikte emzirmek. Cocuklarin duzenleri farkliydi. Ben sadece 2 saat uyuyabiliyordum toplamda. 2,5 ay 2saat uykuyla gecti. Doktor birine mama basladi kusmalari icin, uykusuzluktan da sutum azalmisti biraz. O ara biri az sut almaya basladi. Digeri aslaa asla mama yemedi.biri sut biri mama gidiyoduk. Bu ara duzenleri benzemeye basladi digerine de biraz biraz sut veriyorum. Hic kolay olmuyo. Biri gunduzcu biri gececiydi benim ilk 4 ay. 4. Ay atagindalar suan. Meme reddi uyku gerileme ne istersen var 🤣
Anne sutu cok onemli ama sonradan kesinlikle mamaya alistiramiyosunuz. Benim size onerim gunde 1-2 ogun mama vererek alistirmaniz. Cunku yorgunluk uykusuzluk sutu etkiliyor. Baska bisi icmeyince oda stres yapiyo. Ya kesilirse sut diye.
Dogum sonrasi vitaminlere devam edin. Ben sadece demir ictim suan manyak gibi sacim dokuluyo. Ev islerine 3. Ay itibariyle yardim etmeye basladim. Hala evden pek çıkamıyorum sadece hastaneye gidiyoruz 🤣🤣