Cuma gecesi bebisim karnimda o kadar hareketliydi ki eşime sanki bu gece gelmek istiyor alttan alttan vuruyor dedim. Sabaha karşı saat 4.30 gibi altıma kaçırıyorum diye uyandım. Kanamam olduğunu görünce temizlenip hemen hastane yolunu tuttuk. Kanamanın nedeni anlaşılamadı. Acilmam yoktu sancıları 70-80 bandında bazen 100′e vuruyor ama hiç ağrım yoktu. Cataldayken ben adetliyken daha fazla sancı çekiyordum acaba normal sancılar bu kadar mı ki diye düşünüyordum 😄😄 bebisin kalp atislari normale dönünce ben odaya aldılar. Takip yapılacak dendi. 1 Ekim cumartesi sabahına böyle başladık. Pazartesi günü yani 3 ekimde petinatoloji uzmanı geldi. Bu kızı beden beklentiniz sezeyana alın kanama nedeni belli değil ve yoğun bir kanama olmuş diyorsunuz diyerek bizi ertesi gün sezeryana almak istediğini söyledi. Derken o sırada muayenede bebegin kalp atislari yine yüksek çıkınca nst’ye bağlandım. Bebis aceleci davranıp 180 ’e vuran kalp atislari ile alelacele ameliyata alinmama neden oldu. Üstelik daha 1 saat önce yemek yemiştim. Bekleyemeyiz dendi. Belden uyusturuldum. İğnenin agrisi vs pek yok açıkçası normal iğne batisindan farkı yok. Sonra anesteziden korktuğumu söyledim ya uyusmazsam dedim 😂😂 merak etme seni canlı canlı kesmeyiz dediler 🤣🤣 işlem boyunca sakinligimi korudum hep dua ettim iki dk durmadım. Belden aşağı uyuştu ama hissediyorum dr’un eliyle dokunduğu yerleri vs hep hissettim sadece ağrı sızı olmadı. Bebek çıkınca aglayışı ile çok duygulandım tabii bana gösterdiler bebisi ve rahat bir nefes aldım çok şükür bebis iyiydi. Sadece fazla küçüktü hele ki benim cüsseme göre 😂 sonrasında benim işlemimi bitirdiler. Göbek deligimde ufak ağrılar hissettim bu normalmiş. Ama korkulacak büyük bir ağrı degildi. Beni ve bebisi odaya bir çıkardılar. Sonrasında muayene edildim. Yandaki hasta benden 1 saat önce çıkmıştı bağırıp çağırıyordu. Dedim ki herhalde 1 saat sonraki halim bu olacak ama yok ben iyiydim çok şükür demek ki o hastaya has bir durumdu. Ben o günü gayet güzel geçirdim. Sıvı alımı başlayınca kahve içmeyi ihmal etmedim. Ayağa kalkınca da sık sık dikkatli bir şekilde kalktım. Wc için mesaneyi doldurmadan gitmek çok mantikli olur yoksa çiş yapmak biraz zorlar en azindan benim öyle oldu bende wc’ye sık sık gitmekte çözüm buldum. Bol su içtim bu arada.gorumcem sağ olsun kayisi kompostosu yaptı. Sevmediğim halde hepsini içip bitirdim. Derken 2 Ekim Salı günü bebisim fazla kilo kaybetmiş diye benden alındı. Resmen psikolojik olarak çöktüm. Bebeğimi görmeye gittim bana emzirebilecegim söylendi ama sütüm yoktu. Carsamba günü ben taburcu oldum. Fakat bebek kuvezde kalmaya devam etti. Hastanenin anne oteli diye bir uygulaması varmış. İsterseniz size oda verelim burada kalın bebege 3 saatte bir siz bakın emziren dendi.hemen kabul ettim. Kötü yanı refakatçi kabul edilmiyor ve bende daha iyilesememistim. Her an ağlamaklı bir şekilde bebeğimin yanında gidip geldim. Sut sagma sırasında bebeği orada olan bir anne benimle o kadar güzel konuştu ki Allah razı olsun beni anlayabildigini hissettim. Evime gidip duş aldım ve 1-2 saat evde uyudum. Sonra hastaneye geri döndüm. Sıcak suyun etkisiyle sütüm geldi. O an ki mutluluğu hiçbir şeye değişemem. Gecenin bir saatinde eşimi arayıp bu defa mutluluktan ağladığımı söyledim.
Başta bebegin kuveze alınması beni çok üzmüştü. Fakat sonrasında bakıyorum ki orada bebeğime bakmayı öğrendim. Onu nasıl daha iyi bakacagimi öğrenmek çok iyi oldu.
Evimizde ki ilk gece bebis ağlama krizi geçirdi tabii hemen hastaneye gittik ama gitmeye gerek yokmuş normalmiş bu durum 😂😂
Bebeğim gram gram kilo alıyor çok şükür. Dün 2500 kilo olduğunu gördük. Dogdugunda kilosu 2585′ti. Doğmadan önceki gün usg’de 3 kilo denmişti.
Velhasıl böyle ani bir durum ile karşılaşırsanız aklınıza geleyim diye yazdım. İnsan lohusa kafasıyla olumsuz düşünüyor fakat hepsi geçiyor ben bunu bugün bebeğim 7 gunlukken söyleyebiliyorum. Psikolojik çöküntü içinde olduğum süre zarfı bana yıl gibi gelmişti ama geçiyor çok şükür.
📌📌Bu arada size tavsiyem kesinlikle rezene çayı için ve ekstra olarak 1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı kimyon karıştırıp yediginizde sütün gazı azalıyor. Anne ve bebek rahatlıyor. Kimyon ❤ ben diyebilirim