dilanbartos Evet.. Sonunda vakit bulup kendi Doğum hikayemi paylaşma zamanı geldi.. Çoğunuzun bildiği üzere ufak dozlarla (propess) doğumu başlatmışlardı. İlk dört deneme başarısızlıkla sonuçlanmış, doktorum beşinci için ‘bu en yüksek doz, bu da olmazsa bir gün sonra sezaryene alacağım’ seni demişti. Aslında kendimi sezaryene o kadar çok alıştırmıştım ki normal doğum yapacağıma pek inanan yoktu. Ayın 1’inde son kez ilaç verdiler ve açıklığımın 2 cm olduğunu söylediler. Akşama ufak ufak sancılarım başladı. Geceye doğru sancılar sıklaşmaya başladı ve sürekli nst’de bebeğin kalp atışını dinlediler. Doğumhanedeki ebe bana ağrı kesici verdi ve direk uyuyakalmışım.. Gecenin ilerleyen saatlerinde uyandım ve odama gittim. Açıklığım 4 cm olmuştu. Toplam 15 saat geçmişti. Sabah 7 olduğunda ise Sancılar artmaya devam etti ve tekrar doğumhaneye geçtim. Anestezi uzmanı gelip epidural verdi ve 40 dk ya etkisini gösterecek dedi. İki saat sonra ufak ufak hissetmeye başladım etkisini. Bir yandan da serum veriyorlardı. Bense eşimin elini tutuyor bir yanda da nefes alıp veriyordum. Bir kere bile bağırmadım kızlar bu süre zarfında.. 6 cm açıklık olduğunda bebeğime bir adım daha yaklaşmanın verdiği mutluluk vardı. Derken sancılar arttıkça artmaya başlıyordu. Biraz daha sabır, biraz daha nefes alıp verme derken 8cm oldu dediler. O kadar çok yorulmuştum ki nefes alıp vermemekten boğazım kurudu, burnum tıkandı.. Benim uykum gelmeye başladı. Sancı gelince uyanıyor sancı gidince bir sonraki sancıya kadar uyuyordum. Saat 11 olduğunda açılmam 10 cmi bulmuştu. O kadar mutluydum ki birazdan bu çile bitecek ve bebişkoma sarılacağım diyordum. Ebe bana bebeğin olması gerektiği yerde değil daha da yukarıda olduğu, bu yüzden başka bir nefes kontrolüyle bebeği ittirmem gerektiğini söyledi. Tam 2 saat boyunca bebeğin hazır olması İçin hızlı hızlı nefes alıp verdim. Artık o kadar güçsüz kalmıştım ki ‘biraz mola veremez miyiz’ diye soruyormuşum ebelere. Bir yandan da gözlerim kapanıyor, bedenim her saniye daha da güçsüzleşiyordu. Saat tam 1 olduğunda ıkınma bölümüne geçtik. O güçsüz halimle tam 40 dk boyunca ıkınmaya çalıştım. Bu süre zarfında bebeğin kalp atışları 120 civarındaydı. Bebeği olabildiğince sıkıntısız stressiz Doğuma hazırladım. Son iki ıkınmamı anlatıyorum şimdi. Ebenin biri üzerime çıkıp karnıma bastırmaya başladı. Tam sancı geldiğinde tüm gücümle nefesimi tutup ıkındım ve bebeğin başı çıkmış ama ben bir daha ıkınacak gücü bulamadığım için durmak zorunda kaldım. İlk ve tek çığlığımı orada attım. Kocam bir yandan ıkın diye bağırdı, doktorlarsa sakın ıkınma diye bağırdıklar. Bebeğin kafasını geri ittiriyorlardı. Bebek çok korkmuştu. Kalp atışları aşırı yükselmiş. Son ıkınmamamla birlikte içim boşaldı. Kedinin biri ciyaklar gibi oldu. Hemen göğsüme istedim. Mor renkte kocaman bir bebek verdiler kucağıma. Ben şok olmuştum.. Ağlama sesi bekliyordum ama bebekten hiçbir ses gelmiyordu. Meğer bebişimin ağlayası yokmuş 😄 Sessiz sakincene bana bakıyordu. Dakikalarca öyle durduk. Sonra tarttılar havluya sardılar bebeğimi. Ne ara kestiler ne ara dikiş attılar anlamadım bile.. Doğumhanede 2 saat kaldık. Hemen emzirmek istedim bebeğimi. Sütüm hemen geldi. Ben hala şoktayım bu arada.. Şimdi ise göğsümde yatıyor. Bir eli mememde öylece uyuyor.. Yarın bir haftalık olacağız. Öpmelere doyamıyorum. Doğumum benim için biraz zor geçti ama herşeye değerdi. Çok şükür normal Doğum yaptım. Bu da benim Doğum hikayem kızlar. Biraz değil bayağı uzun ama benim için anlatmaya değerdi. Bebişim 3955gr, 53 cm doğdu. Bu arada Doğum anındaki fotoğrafımızı görmek isteyen olursa instagram hesabım; dlnyldrm
YagizAsyaMom dilanbartos hikayeni bekliyordum adına postlar açtım 🙆♀️🤣 Şaka bir yana doğum hikayen çok başarılı ve pozitif. Zor oldu ama oldu çok şükür. Bir ömrü güzdl ve birlikte geçirirsiniz inşallah ana oğul 🎀
Betullnaz dilanbartos Allah analı babalı büyütsün doğum hikayen çok etkileyici çok duygulandım 😢 rabbim banada nasip eder inşallah o günleri
Deletedmom831 dilanbartos canım Rabbim bir ömür sağlık versin insallah size bağışlasın fakat bişey sorucam yazdıgın yazıda sunu ifade etmişşin bebeğin kafasını geri ittiriyorlardı kendilerinemi cekiyordu yani ?
Kivito dilanbartos oo boyu uzun olmuş ne güzel doğurup kurtulmuşsunuz hayırlı olsum bebeğiniz şimdi sevilcek zamanları
dilanbartos YagizAsyaMom anca vakit bulup yazabildim. Uzun uzun yazmak istediğim için de en uygun anı bekledim. Benim için o kadar özel bir andı ki.. İkinci doğumumu şimdiden heyecanla bekliyorum 😅🧡
dilanbartos Betullnaz İnan bana göz açıp kapayınca geçecek. Ne ara doğdu da yarın bir haftalık olacak haberim bile yok. Daha dün karnımda tekmeler atıyordu oysaki..
YagizAsyaMom dilanbartos ya maşallah 💃 Seni hiç etkilememiş ne güzel. Kimisi hep der ya çok zordu öldüm bittim fln. Darısı bizlere olsun inşallah
dilanbartos Deletedmom831 eşim ıkın diye bağırınca sancısız ıkınmaya çalışacağımdan endişe etmişler. Bebeğin yüzünün bir kısmı çıkmış yanlış ıkınırım diye hafiften itelemişler. Bebek korkmuş çünkü. Öyle bir şey dediler. Tam net hatırlamıyorum.
Betullnaz dilanbartos maşallah diyelim o zaman kimisi o kadar çok abartiyor ki korkuyodum bı kaç gündür ama sizin doğum hikayeniz bana motive oldu resmen 🤭
dilanbartos Betullnaz korkulacak bir şey yok. Doğumdaki acıları tarif et deseniz edemem çünkü hatırlamıyorum bile..
Betullnaz dilanbartos güle güle saglikla büyütün bebeğinizi 😊 bebeği görünce acı falan kalmiyormus hepsi unutuluyormus demek ki darısı başımıza inşallah
Sezgin dilanbartos yaaa sizi çok merak ediyordum her gün buraya girip hikayenizi bekledim çok sevindim gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün inşallah maşallah size💐💐💐
dilanbartos Kızlar doğum hikayemden sonra bir kaç öneri paylaşmak istedim sizinle. -Öncelikle elinizden geldiğince normal Doğum konusunda ısrarcı olun. Sezaryen gerçekten en son çare olsun -Doğum anında sizi en çok zorlayacak şeylerden biri sancılar değil, nefes alıp vermeler olacaktır. Çünkü bir yerden sonra diliniz damağınız kuruyor. O yüzden evde boş olduğunuz zamanlarda derin nefes alıp verin. Nefes egzersizleri için internetten de araştırma yapabilirsiniz. -Sancılar gelip geçici. Kendinize güvenin. Her bir sancı bebeğinize bir adım yaklaşmanız demektir. -Doğumdan önce karnınız tok olsun ve yeteri kadar su içmiş olun. Evet, biliyorum. Bunu planlamak zor ama siz her an Doğum olacakmışcasına su İçin! -Gün içerisinde uykunuzu almaya bakın. -Epidural kötü bir şey değil. Yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Zaten açılma 4cm olana kadar hala karar verebilirsiniz. -Bebek doğduğu gibi direk kucağınıza almak isteyin. İster kanlı olsun ister yağlı. DİREK GÖĞSÜNÜZE YATIRIN. -Artık sizden bir parça dünyaya geldi. O sizin ve eşinizin biricik eseri. Kokusu, bakışı, ağlayışı, teni hiçbir şeye benzemiyor arkadaşlar.. -Mümkünse bebeği yıkatmayın sadece su ile temizlesinler ve size bir havluyla getirsinler. -Bebeğinizi hemen giydirmeyin. Üşür ama ya öyle şey mi olur dediğinizi çoktan duydum bile.. Bebekle annenin çıplak vücutlarının birbirine değmesi bebek için en rahatlatıcı şeylerden biri. İnanılmaz önemli.. İnternetten araştırabilirsiniz. Bebek kendini güvende hissediyor. -Mümkünse ilk bir kaç gece bebeğinle beraber uyuyun. -En önemli şeylerden biri emzirmek! Kızlar, o memeyi ağızlarına koyun. Elbet o süt gelecek! Minnoş karınları doyacak. Merak etmeyin. -ASLA STRES YAPMAYIN. -Naçizane tavsiyem doğar doğmaz bebeğin eline eldiven takmayın. Bırakın yüzünü çizsin. Maksimum 2-3 gün sonra yüzünü çizmediğini fark edeceksiniz. O minik ellerin dokunmaya ihtiyacı var. Dokunma duyuları Doğum anı itibariyle başlıyor. Şimdi benim ufaklık mememe dokunmada uyumuyor. -Asıl önemli olan şeyi sona sakladım. Kızlar ben bu hataya düştüm siz düşmeyin. İlk bir hafta lütfen ziyaretçi almayın. Alışma evreniz olacak bu bir hafta. Bebeğiniz ve sizin için en sağlıklısı inanın bu. Her ne kadar çok sevseniz de etrafınızdakileri en ufak sözleri size batacak halbuki kötü niyetli hiçbir şey söylememişlerken.. Eşlerinizle konuşun, gerekirse yalvarın ama ilk bir hafta siz, eşiniz ve bebeğiniz evinizde dinlenin. -Bebeğinizi sakın ama sakın kat kat giydirmeyin.
Rumis dilanbartos gözünüz aydın sağlıkla büyüsün inşallah yavrucak uzun ömürlü olsun istek attım instadan
Aryam dilanbartos merhaba guzel anne hep merakle bekledim dogum hikayeni instagramdanda takibe aldim ismim Gul🙈chok guzelmish hikayen inshAllah bir omur ailenizle chok mutlu okun❤️Tek merak ettiyim birshey var benim aslinda korku diyelim normal dogum ustiyorum inshAllah 18 iz daha🙈sancilardan chok tek merakim dikish kesi hemen hemen herkese sorarim burda acaba nasil bir aci?korkuyorum aniden kendimi cekerim fakan dikish zamani😹kisa bilgilendirirseniz chok sevinirim❤️