pembemaviii Merhaba anneler ve anne adayları… ben 27 haftalik gebeyim ilk dogumum olacak Allah nasip ederse. Benim iki yıl önce cektirdigim mr sonucu fitigim cikti ve ağrılarım oluyor. Özellikle son bir haftadır kramp ve kasilmalarimla birlikte daha da arttı.. Bu şekilde fitigi olup sezaryen ya da normal dogum yapanların düşüncelerini almak istiyorum.. Ben sezaryen kanaatindeyim sağlık için çünkü dogum anındaki basınç nedeniyle riskli olabileceği söyleniyor birçok araştırma yaptım ama normal yapanlar az da olsa varmış. Riske atmaya değer mi bilmiyorum. Doktoruma fitigim olduğunu söylemiştim ancak fiziktedavicilerin fitigin risk olusturmadigini normal dogum olabileceğini söylüyorlar diye yanıt aldım yani normal dogum istiyor doktorum ama ben sezaryen istiyorum gerekirse doktorumu değiştireceğim… sizin düşünceleriniz nelerdir… Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum..
Arife2736 pembemaviii ilk oğlumda fıtığım vardı normal yaptım evet ağrı oluyor zorlanıyorsun ama normal doğum daha sağlıklı geliyor bana şimdi ikinci doğuma hazırlanıyorum ve 3 tane fıtığım var yine normal tercih ediyorum doktorum sorun olmaz dedi ama şuan 33+1 ve ağrılarım çok fazla
Biryabanci1 pembemaviii Asla kötü bir şey söyleyip morelinizi bozmak istemem ama bu durum için bir kaç doktora gitmenizi önerilerini almanızı öneririm. Ben doğum yapınca kızım küvezde kaldı ve onu emzirmeye girdiğim dönemde oda arkadaşım vardı. Ve yan yürüyordu ne oldu sana diye sorduğumda bel fıtığı vardı bende doğumda belim kaydı dedi. Ama normal doğum damı sezeryanda mı şuan inanın hatırlamıyorum. Ama tabi en güzelini düşünmeyi öneririm
Nazo2401 Bende tam tersi durum yaşıyorum şu an yaklaşık 6 yıl önce falan fıtığım oldugunu öğrenmiştim ama derecesini şu an bilmiyorum beyin cerrahisi hiçbir emar vs. Sonuçlarımdan birini görmeden direkt sezaryen dedi ve sisteme yazmış düzelttiremiyorum ama ben hamileliğim boyunca hiçbir ağrı bir sıkıntı yaşamadığım için normali denemek istiyorum bir sıkıntı halinde zaten sezeryana alıyolar hemen başka bir doktora gittim oda sıkıntı olmaz normal yapabilirsin istersen dedi bakalım hayırlısı neyse o olur inşallah hakkımızda 🙏
pembemaviii Nazo2401 doktorların düşünceleri sürekli değişiyor ve çok farklı görüşler var … Hakkımızda hayırlısı olsun gerçekten insan ne yapacağını bilemiyor 🤦♀️
Satiyeak Bende 10 yasindayken kasık fitigi ameliyati oldum. Normal dogum olarak ilerliyoruz ama doktorum fazla ıkınmaktan fitigin tekrarlama durumu olusabilir dedi. Ben son ana kadar sanci,acilma,su,nisan falan olmazsa sezeryan olmayi dusunebilirm.
Nazo2401 Arkadaşlar dün normal doğum yaptım Rabbime çok şükür son anda bebeğim kakasını yapmış 9 cm i geçiyordu açıklığım o an kalp atışları bozuldu birden sezaryene hazırlandım doğru nefes al ver dedi doktorum şükürki nefesle geri düzene girdi ritmi bi tez daha bekleyelim dedi zaten doğum başlamıştı son dakikalarımdı son anda tekrar bi bozulma oldu doktorum kesi attı ve bebeğim kucağımdaydı başka bi sıkıntı yaşamadım🙏☺️