Ben doğum işareti olarak nişan , sancı ya da su gelişini biliyordum . Akşam üzeri gaz sancısı tuttu diye sık sık lavaboya gittim ama pelvis kemiklerime aşırı baskı vardı . Bugün de sabah ekmek almaya çıktım , şok a uğrayıp bişeyler aldım sonra temizlik yaptım , hatta canınız çekmesin pasta filan bişeylerde yaptım .
Her nişan ya da doğum belirtisi sorularında beyaz akıntıya normal yazdım 😂 bende 36 dan beri düzenli bu akıntı geldi , son günler baya yoğun gelmeye başladı . Neyse akşam 10 , yan yatıyorum gaz çıkarayım diye lavaboya gidip geldim . Ama kaka yapma hissi geçmedi , hatta kasılma sayarı açıp baktım , geçmiyor ve düzenli hal aldı . Doktorumu aradım takibini sen yapıyorsun 5 dakika ya düşünce gel dedi . Valizi aldık apar topar hastaneye , nst de sancı çıktı açılma 4 cm dedi ebe . Ben ilk doğumumu şehir hastanesinde yaptım memnun kaldım ama çok acıyor diye bu bebeğimi epiduralle doğurmayı denemek istedim herkesin ağrı eşini farklıdır asla kimseyi yargılamıyorum.. sonra anestezi uzmanı açıklık için yeterli deyince epidural yapıldı kesinlikle küçücük bir ağrı yaşadım sadece gelen sancılardan çok çok hafifti. Sonra ilaç verilmeye başlandı ben kasılmaları çok hafif hissediyordum yüzümü sıkarak karşıladıklarım artık hafif dalga şeklinde geldi . Odaya çıktık uzandım , tanıdıklarımı mesaj gönderdim dua etmesi için . O sırada doktorum başka normal doğumdaydı onu bitirdiler yanıma geldiler muayene ettiler açıklık 8/9 cm olmuş hadi doğuma.
Oraya geçerken heyecanlandım tabi sonra çatala alışlar ben bir doz daha yapılmasını istedim hissetmemek için yaptılar . Bebeğin başı bir miktar yüksekte sen artık ıkınarak aşağı indireceksin dedi doktor . Ikınma hissini kesinlikle yaşadım sanki epidural yok gibi , hatta bağırdım aşağı çok hızlı indi doktorum nefes alıp ver hızlı gelirse yırtılman çok olur dedi gayret etmeye çalıştım , yavaş ıkındım . O çıkma anlarına kadar çok şiddetli hissettim ama çıktıktan sonra dünyalar benim oldu .. şükürler olsun diyerek bol bol dua ettim herkese kurtulmayı nasip eyle diye .. elhamdülillah doğumum çok hızlı oldu ben yalancı sancı deyip evde bekleyecektim geçen perşembe çünkü öyle gelip geçti sabaha .
Bu arada doktor epiduralden sonra muayene edince nişan eline geldi ve suyum akmaya başladı . Bende hayret ettim dedi .
İlk doğumum 38+0 da oldu 37+4 de çatı muayenesi oldum ve üç gün kahverengi leke geldi sonra sabah su gelişi ile doğuma gittim . Bu evladım 38+4 de dünyaya geldi ..
Biz ikinci evladımla kavuştuk , okuyan okumayan bekleyen tüm gebeleri de Allahım kolaylık verip bir solukta doğum nasip eylesin sağlıkla 🌿😇 Allah’a emanet olun