Emir_2017 Kizlar iyi akşamlar. 25 haftalık hamileyim ve gebeliğin başında anksiyete bozukluğu olduğumu öğrendim ve çok stresli ve çok takintiliyim. 2. Gebeliğim ve hep oğluma bişey olacakmış gibi kafamda sürekli kurgular dönüyor . Bu arada oğlum ilk çocuğum. Sürekli çocuğu doktora götürüyorum artık cocugunda psikolojisi bozulacak. Bunla baş edebilmek için neler yapmalıyım . Böyle şeyler yaşayan var mı yardımınıza ihtiyacım var. Psikiyatr gittim ama malesef ilaç vermiyorlar.
Deletedmom_1003 Emir_2017 Dediğiniz şey tam olarak ne oluyor? Annemde obsesif bozukluk var maalesef çok zorlanıyorum.Hayatı alt üst etti kendine tabi bizede.Onunla beraber benimde psikoloji artık bitik halde.Lütfen ilerlemeden tedbirinizi alın hastalığın bilincide olun en önemlisi bu.Olan durumu kabul etmezseniz çevrenize , çocuğunuza ve özellikle kendinize hayatı zor bir hale getirirsiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun.Kimseyi aklıyla sınamasın.Ne yaşadığımızı ben bilirim.Birde sürekli çocuğa götürüyorum psikolojisi bozulcak demişsiniz hamilesiniz nasıl bozulcakki orayı tam anlayamadım?
Sevvl Emir_2017 tamsa şuan bu tane kadının bebeğinin öldüğünü okuyup hüngür hüngür ağlarken gördüm bunu görmesem bende post acacaktim Allah yazdıysa bozsun ama benim ikiz herkes biri ölüyor genelde birinin kalbi duruyor dedi ben hep bişey oldu kesin diye durup durup ağlıyorum piskolog arastiyorum artik daha 13 haftalık böyle geciremem hamileligimi
Busra3246 Emir_2017 ilk doğumumdan sonra yakalandım bende 7 ay kadar psikolojik destek aldım bazen hala ara ara geliyor kafamı dağıtmak için başka yerlere odaklanıyorum
Emir_2017 Deletedmom_1003 canım yani sürekli hep kötü bı hastalığı olcakmis gibi düşünüyordum Allah korusun . 2.hamileligim canım . Oğlum 5 yaşında sürekli onla ilgili şeyler. Ve herkes kötü düşünürsen başına gelir gibi şeyler söylüyorlar ama bu benim elimde olan bişey değil. Sürekli beynim onları düşünmeye itiyor.
Emir_2017 Sevvl git canım bende gittim a ilaç veremiyormuz malesef dedi psikatr. Çok zorlanıyorum ama nasıl baş edicem bilmiyorum Aslında biz ne yaparsak yapalım hayat hep olduğu gibi devam edicek düşünuncede değişen bişey olmuyor. Hem ikizlerini neden bişey olsun ki Allah’ın izniyle sağ salim kucagina alırsın inşallah.
berrin1 İyi bir psikologa gidip terapi alın, kesinlikle en iyi gelen şey bu. Bende de panikatak var. 1 sene önce başladı. İlaç kullandım, iyiydim 1 buçuk ay bıraktım ve hamile kalınca ataklarım twkrarladı. terapiye gitmeseydim napardım bilmiyorum..
emineadncc Anksiyete bendede var çok sıkıntılı geçiyor Allah yardımcımız olsun bu durumda senin yaninda olan insanların sana olan anlayışı ilgisi ve sevgisi iyi geliyor malesef benim eşimin desteği olmasa herhalde kafayı kırarım diye düşünüyorum aile desteği çok önemli 😑
Emir_2017 emineadncc amin cnm. Aynen yani insanlara anlatınca hatta birisi bana paranoyaksin sen dedi yani insanlar seni anlamıyor . Eşim sürekli hiç bişey olmicak çocuğunuz iyi diyor aslında doktorumuzda gayet sağlıklı çocuğun diyor ama hep o korku geçmiyor.
Nsdpg Ben ✋🏻 24+5 hamileyim öğrendiğim andan beri 3 günde bir ultrosonla bebeği görüyodum şimdi çok şükür hareketleri hissediyorum da içim daha rahat ama aklımda geçenleri bi ben bilirim bide pat diye bişiler çıkıyor karşıma okuyorum haliyle 🥹 hayırlısıyla kucağımıza alalım inşAllah hepimiz …. Kadın doğum doktorum bile sende anksiyetesi var dedi ama elimde değil herşeyin en kötüsünü düşünüyorum….
Emir_2017 Nsdpg ya aslında internet hep en kötüsünü yazıyor okumamamk lazım ama bazense kendimizi rahatlayacak bı cumle arıyoruz nasıl gececek bilmiyorum. Devlet Hastanesi’nde psikologlar sıra için kendileri ariyorkarmis ama sürekli sıra gelmedi diyip duruyorlar
Deletedmom_1003 Emir_2017 Sizi bu duruma iten şey nedir bence öyle düşünüp 9 ayı kendinize zindan etmeyin.Elinizde değil biliyorum ama lütfen düşünmemeye çalışın çabalayın.Eğer siz hastalığı kabullenirseniz hep o düşüncede hapis olursunuz.Aklınıza hayır demeyi öğretin.Hayatta başka bir derdiniz sıkıntınız yoksa hiç bunları kafanıza takmayın.İnanın bu hastalığa kendinizi adepte ederseniz ileride daha büyük sıkıntılar yaşarsınız.Ben 6 yıldır bu savaşın içindeyim artık benim bile ruh sağlığım iyi değil.
emineadncc Emir_2017 seni çok iyi anlıyorum paranoyaksini da gectim banada paranoyak ruh hastası dengesiz bile diyen oluyordu.sirofrene çıkmıştı adım sen düşün gerisini 🙄anksiyete basit bir şey değil sadece ailenden desteğe ihtiyacin var.ben pskolog da denedim ona bile uyuz oldum bana kendimi kötü hissettirdi gitmedim
emineadncc Emir_2017 he birde mümkün olduğunca seni etkileyip tetikleyecek herşeyden uzak dur bu bir yazı video da olabilir yada çevrende seni kötü etkileyen kendini kötü hissettiren biri de olabilir en azından gebelikte biraz daha iyi geliyor
Nsdpg Emir_2017 ben bi ara forumlara bakmıyordum daha iyi oldum ama suan bakıyorum psikologada gitsem düzeleceğimi hiç sanmıyorum kafamızda bitmeli bazı şeyler
Emir_2017 Deletedmom_1003 ya aslında oğlum bi grip oldu bayağı bı zor atlattı bu yüzden enfeksiyondan boynunda lenf bezi şişti 2 kez doktora götürdüm enfeksiyondan şişmiş bişey olmaz dedi bide çocuk onkolojisi uzmanına götürdüm . Enfeksiyondan şişmiş dedi zAnten fasulye gibi dedi bişey olmaz dedi. Bı kaç arkadaşımın cocugunda da varmsi aynısı. Ama ben bı turlu bunu aklımdan atamıyorum ve hep kötü senaryolar geçiyor aklımdan . Hamileliğimin başında konulmuştu tanı bana şimdi çocukta grip olunca daha da arttı ve bu çocuğumu da çok etkiliyor . İnternette okuduklarim korkutuyor zaten doktorla da sürekli iletişim halindeyim. Ama artık internete girmemeye karar verdim oğlumun psikolojisi için de duzelmem lazım.🥺🥺🥺
Emir_2017 emineadncc evet insanlardan aslında hep güzel şeyler duymak istiyoruz ama onlar tam tersi daha çok etkiliyor
Deletedmom_1003 Emir_2017 Benim annemde ne yazıkki internete baka baka böyle oldu.Lanet olsun nerden hayatımzıa girdi bilmiyorum.Allah yardımcınız olsun