seymay30 18+6 da en az 2,5 cm olması gereken serviks uteru uzunluğunun 23mm olduğunu öğrendim ve hunileşmede varmış 🙈tabii ki acil serklaj işlemim oldu sonrası nasıl ilerler , kayıp yaşayan var mı vs merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim …
Asyaninannesi58 seymay30 enfeksiyona çok dikkat etmeniz gerek bol bol su için ve hiç iş yapmayın mümkün olduğunca uzanın doktorunuz söylemiştir zaten 🥰
seymay30 Evet söylemişti zaten şuan istirahatteyim ama 17 aylık kızım var sürekli kucağıma gelme ilgilen benimle durumu var çok normal o da bebek 👶 Ben sonrasında kaçıncı haftaya kadar devam edebileceğimi merak ediyorum 37.hafta itibariyle dikişlerin alınıp doğumun beklenmesi gerekiyor .(ilk doğumum normaldi )
Asyaninannesi58 seymay30 ben ilk gebeliğimde de acil serklaj oldum kanamayla gitmiştim. Onda çok enfeksiyonum vardı bebeğin suyu geldi 25 haftalık doğum yaptım maalesef. Bunda da 23 haftalık acil serklaj oldum. Doktor kesin 37 yi görürüz diyemiyor riskli gebesin önce bi 30u görelim falan diyor gittiğimde. 37de dikişler alınıp normal doğumu bekliyorlar.
seymay30 Teşekkürler , herhangi bir belirti olmadı ayrıntılı ultrasonda farkedildi .Bu sebepten 2.trimesterda gebelik kaybı çok yaşanıyormuş. Bebek büyüdükçe baskı artıyor ve açılma durumu dolayısıyla gebeliğin sonlanması eğer şanslıysa küvöz vs .
seymay30 Asyaninannesi58 Size de çok geçmiş olsun sağ Salim kucağınıza alın inşallah 🤲🏻okuduğum kadarıyla ilk doğumda serklaj geçmişi varsa 2.de serklaj yapılıyormuş fitil iğne vs veriliyormuş .
Asyaninannesi58 seymay30 evet rahim ağzı 25 mm altına düşerse ilk gebelikte de acil serklaj atılabiliyo