İlk doğumumda genel anestezi yaparsak ameliyathaneden odana çıkarıp ağrı kesici iğne yapılana kadar bağıra bağıra gidersin diye korkutarak spinal anesteziye ikna etmişlerdi beni. Bu gerçekten böyle mi oluyor?
Çünkü hayatımın en acılı zamanını bana spinal öncesi, sırası ve sonrasında yaşattılar travma oldu resmen 😔 spinalde 4-5 kez denemede anca girebildi ve sinek ısırığı gibi değildi epey canım acıdı her denemede. Ameliyat başlayacaktı ben ayaklarımı hissediyorum dedim. Hissedemezsin kaldır bakalım bacağını dediler. Kaldırdım. Sonra ek doz yaptılar sanırım uyuştu. Ameliyat başladı ben bi süre sonra ufak ufak hissetmeye başladım tam bebeğin çıkarılmasına yakın artık tamamen hissediyordum bağırmaya başladım, anestezi uzmanı ise ameliyathaneden çıkmış gitmiş nereye gittiyse. Doktorum hemen bulun gelin dedi birilerini yolladı. Uzman geri gelip bana ilaç verene kadar yaşadığım acıyı anlatamam mümkün değil. O arada doktorum sürekli bak şimdi bebeği çıkarıyorum bak ne sağlıklı diyip kafamı dağıtmaya çalıştı, gözyaşları bağırmalar arasından doğru düzgün göremedim bile. Sadece yanağıma yanağını dayadı sıcaklığını hissedebildim yavrumun. Doğum sonrası ise 2 hafta kadar yine sıkıntı yaşadım oturup kalkarken, masaya oturup yemek yemeye çalışırken elim ayrı titriyordu başım ayrı titriyordu aynı o eskiden otobüslerin önünde başı sallanıp duran köpekler gibi. Ve kaşığı ağzıma denk getirip de sokamıyordum eşim yediriyordu. Sakat kaldım korkusuyla sürekli ağlıyordum bana korkunç bi doğum tecrübesi yaşattılar.
Uzmanın hatası ise tekrar başka birinin hatası yüzünden bunları yaşamak istemiyorum. Yok eğer benim bireysel bi duyarlılığım varsa o yüzden bunları yaşadıysam da yine spinal olsam yine yaşayacağım demek ki 😞
Genel anestezi ile sezaryen olanlar lütfen iyisiyle kötüsüyle bahseder misiniz? 26+2’yiz.
Korkutmamak için yazmaya çekinen de lütfen yazsın. Bilmek istiyorum.
Spinal için hep olumlu şeyler okudum dinledim. Böyle olacağını ne tahmin etmiştim ne de anlatan olmuştu. Lütfen sadece toz pembe tecrübeler değil, kötü olan varsa da anlatsın ya da benim başıma böyle böyle geldi ama bilsem şöyle yapardım şöyle yapmalarını rica ederdim gibi öneriler varsa açığım 🙏🏻
Bu arada geçirdiğim bir kaza sonucu belim kırılmıştı yıllar önce. Sakatlığın eşiğinden döndüm. 6 ay yattım 2 yıl Çelik korse taktım. Bu sebepten normal doğum yapamıyorum. Her türlü baskı ağırlık vs aynı yerden tekrar kırılma riski barındırıyor. İlki de zorunlu sezaryendi yani bu da öyle olacak. Ama spinalde yaşadıklarım belimin kırıldığı zamandan bile beterdi.