Aysegul_9518 Kızlar sigortası olmayan gebeler, özel hastanelerden analık hakkıyla normal sigortalıymış gibi faydalanıyormuş sanırım bunun içinde sgk ya başvuru yapmak gerekiyormuş, bu haktan yararlanan var mı acaba
Esraliiii Aysegul_9518 ben bizzat gittim öyle bir sey yok dediler bana devlet bakıyor ama özelde yok canım özel saglık sigortası yaparsan 15 TL falan indirim oluyor cok fark yok yani
minnos6 Aysegul_9518 ben ilk oglumdada simdide analik hakkindan faydalnyrum sgkya fln bildirmedim hastahaneye fis kesince faydalanmak istiyorum dedim o sekilde kayit açıldı 260 tl normal ücret ben 215 ödüyorum
Aysegul_9518 Semilk05 az önce 170 i aradım. Sgkya gidip müracaat edince normal sigortalı olarak analık halinden yararlanabiliyormuşuz
Aysegul_9518 Esraliiii az önce aradım 170i. SGK ya gidip sigortam yok analık halinden yararlanmak istiyorum diye müracaat etmeniz gerekiyor dedi.
Aysegul_9518 minnos6 aaa çok teşekkür ederim net bi bilgi oldu benim için, arkadaşların kimisi özelde değil devlette oluyor o sadece demişte
tugcee1372 Aysegul_9518 SGK ya gitmeye veya aramaya gerek yok özel hastanede ücret öderken analık halinden yararlanmak isyiuorum diyorsunuz ve sigortalıymış gibi ücret ödüyorsunuz doğum ücreti de dahil mesela bende sigortasızım muayene ücreti 250 ama 180 ödüyorum
Aysegul_9518 tugcee1372 kimi arkadaş sadece devlette oluyor o demiş, bende bi kaç kişiden duymuştum sigortam yokken bile özele gidip analık hakkından yararlandım normal sigortalı gibi dediler.
Brcbykl tugcee1372 tugce hanim bende ozel hastaneye gidiyorum kontrole , esim sgk li bende sigorta yok .. yine de bu haktan faydalanabiliyor muyum?
eylulicten Aysegul_9518 Otomatik olarak oluyor benimde yok sigortam hastane otomatik olarak oluyor dedi. Hamile kaldiginizda saglik ocagina gebeyim diye kayit yaptirin
aysimaaturkann Aysegul_9518 bende sigortalı değilim özele her gittiğimde 400 tl ödüyordum geçen kontrolüme gittiğimde sekreter fiş keserken wigortanız yok dedi evet dedim yok dedi size annelik sigortası uygulayalım ondan faydalanın çok iyi olur dedim yaptı ve 240 tl ödedim her geldiğinde annelik sigortasından yararlanıyorum de dedi uygulasınlar ama dedi bu annelik sigortası sadece kontrolleri ve tahlilleri karşılıyor doğum ücretini kapsamıyor yine de çok mutlu oldum çünkü 400 tl beni çok zorluyordj yani hastanede söylemen yeterli bi yere müracaat etmene gerek yok 😊
Aysegul_9518 aysimaaturkann kimi hastane çalışanı asla söylemiyormuş ama böyle düşünceli olanlar belirtiliyor böyle bir hakkınız var yaralanmak ister misiniz diye. Eşimin yengesi sigortası yokken özele gidiyordu başlarda hep yüksek bi fiyat Ödemiş sonra sekreterlerden biri bilgilendirmiş onu analık halinden yararlanabilirsiniz diye. Hatta daha önce yüksek ödediği muayene ücretlerini vs. Geri iade etmişler
2Meyve- Aysegul_9518 vallaha eşim askerde ve sigortam yok şuanda devlet yeşil kart vermiş 4 TL indirim . Allah razı olsun vallaha devletten daha ne deyim . Her muayenede 575 TL ödüyorum
Aysegul_9518 2Meyve- hastaneye gittiğimizde söylemememiz yeterliymiş, arkadaşlar öyle yazmış birdaha ki sefer gittiğinizde sizde aynı şekilde söyleyin isterseniz daha da indirimli olur belki
tugcee1372 Brcbykl eş sigortalı olursa sizde otomatik sigortalı oluyosunuz zaten ama analık hali de geçerli
Aysegul_9518 Brcbykl eşinizin sigortası sizi de kapsıyor, yeni eşinizin sigortasından faydalanıyorsunuz zaten
Esraa16 Aysegul_9518 komşum yaptı daha yeni doğum SGK Bağkur bişey yok analık hakkı ile normal SGK Li gibi muayene ve doğum ücreti ödedi analık hakkı var hastane ile görüşün onlar ordan bakıyor sistemden
Aysegul_9518 Esraa16 eşimin yengesi söyledi bana da kızıma doğum yaptığım da sigortamız falan yoktu analık halinden yararlandım tahliller muayene ücretleri ve doğum parasını da sigortalı gibi ödedim dedi, bende arkadaşlara sormak istedim aynı şekilde yapan vardır diye