İkinci gebeliğimdi dha kolay olur doğum diye düşünüyodum.
Epey zor bir hamilelikti kanama falan yoktu ama mide bulantısı ağız açıldığı derken 40+3 e kadar geldik. Dr bebek kilo alıyor sezeryan yapalım dedi ilkim normal ben sezeryan istemedim ilki yapan ikinciyide yapar dedim Dr uma suni verelim dedim tamam dedi
40+3 e son hafta aşırı değil ama yürüdüm
Gün aşırı birliktelk
5 hurma yedm yinede açılma olmadı
Sabah erkenden açılma yok sancı yok hiç bir belirti yokken gittik hastaneye
Nst çekildim Dr um yine geldi sancın yok seseryan yapalım dedi çok sevdiğim Dr um bana seseryan teklif ederek beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası çünkü normal istediğimi biliyordu Nyse bana riskli falan diye kağıt imzattilar
Suni sanci gerildi 12 yazıyordu sancı yok
24 e çıktı sancı yok
72 yazıyordu artık gelmeye başladı yavaş yavaş
en son Dr um geldi hala sancı yok diyip 84 yaptı artık şiddetlendi 3 dk da bir geliyordu ama yok böyle ağrı hemen o sırada squat yaptım ilk kızımda belden girdi belden girince masaj falan yapıp kalorifere yaslajinca iyi geliyordu bu karından girdi regl gibi tabi 100 katı falan
squat falan derken benden akıntı geldi baktım sarılı Cook açık yeşilli su acaba kakamu dedim genç bir ebe geldi yok normal dedi biraz daha devam ettik tecrübeli ebe muaneye geldi 4-5 cm açıklık var dedi tabi ben ölüyorum sancı dan
Ebe Dr u aradi mekanyum dedi yani kaka yapmış ben tabi çok üzüldüm hemen nst dedi çünkü kalp atışı düşerse seseryan demekms sonra kakam var dedim muane etti ama ederken üstten bastırdı çünkü bebek baskı yapmıyordu açılma 7-8 oldu Dr geldi oda üsten bastırıp ikin dedi gelecek az kaldı dedi o sırada sancı geliyor hareket de edemiyorsun nst ye bağlıyım ölüyorum dedim Dr az kaldı dedi öyle bir beş dk kaldık orda iki kere ikindim hadi doğum haneye dedi
Doğumhaneye giderken o yol bitmedi
Doğumhanede sancı Nirvana yaptı hadi bitsin dedim en gücümle ikindim nefes sorunum var asla kolay çıkmaz diyordum sancı durdu dinlendim sorma tekrar ikindim sanırım ikinci veya üçüncü ikinmam da geldi bebeğim hemen çocuk Dr u burnuna falan hortum soktu Bebeğimin içini temizlediler kaka yaptığı için o sırada benim dikişlerim atılıyordu çok dikişim olmadı Galiba 7 dikişim oldu ama çok uzun sürdü ve kanamam durmadı aşırı bir kanama mı oldu sebebini bilmiyoruz son Nisan’da başka bir şey der mi O sırada çok ağırdım çok bağırdım doktor bana dedi ki herkese bir yapıyorum sana 4 yapacağım dedi Sonra ağzıma 3 tane ilaç verdiler dikiş atılırken ben o ilaçları emdim Ondan sonra bebeği giydirdiler ayağa kalktım kalkarken bayıldım orada bir 5 dakika bayıldım ve bembeyaz olmuşum eşim falan geldi tecrübeli ebe şeyler koklattı ayıldım odama gittim. çok susamıştım su içtim sonra tir tiremeye başladım eşime Hakkını helal et dedim 3 tane yorgan üzerime örtüler sonra her şey yolundaydı iyileşti güzel gidiyordu Annem geldi Gece çocuk tükürük yuttu iki kere morardı nefes alamadı ve biz çok korktuk Doktorlar ne olduğunu bulamadı en son akciğer grafiği çekildi enfeksiyon çıktı yani kaka yutmuş azda olsa ve bebeğimi küveze aldılar Şu an bebeğim küvezde en az bir hafta kalacakmış herkesten dua bekliyorum eve geldim ağlamaktan helak oldum süt sağıyorum sütün çok az geliyor bir haftaya kadar bütün kesilecek diye çok korkuyorum Her gün gidip yarım saat emzirme hakkım var herkesten dua bekliyorum doğumum-3 saat içinde gerçekleşti ama sonrası tam bir travmaydı ilk doğumunda doğum süren uzundu ama doğum sonramda aşırı güzeldi hiç Doğum yapmamış gibiydi yani İkisi de normal doğum ikisi de aynı kişi tamamen şans kader