MinikAdamim_ve_annesi elma kompostusu iç şimdiden ve de doğumdan sonra hemen iç sıvı almaya başlayınca. Rezene çayı çok süt yapar bende 17sinde 2. Sezeryanımı olcam bugün yaptım bir sürü kompostu, rezene çayı da aldım. Bol bol gögüse vazalin ile masaj yap canım. Ilık duş al hergün. Bunun dışında şeker pancarı, bulgur pilavı, süt ve ayva bol bol süt yapıyor. Başta mama ver derlerse çekinme bir iki gün ver sezeryan da hemen süt gelmeyebiliyor gelse de iri bebekse yetmeyebiliyor benim oğlum 4 kilo doğmuştu ve yetmemişti ilk bir kaç gün mama da takviye verdik ama dikkat ettiğimiz en önemli şey meme gibi biberon kullanmak oldu. Ben o kadar şartlamıştım ki kendimi emzircem diye hastane çantamda bile yoktu biberon ta ki bebeğimi kucağıma alıp bir gece yattık sonra bebeğimin şekeri düşüp yetersiz beslendiğini mama takviyesi gerektiğini söyleyince eşim gitti en iyisini almıştı. Philips aventti şimdi hastane çantama koycam yeni başlık alıp. Zaten 5 gün falan kullandık sonra sütüm taşmaya başlayınca vermedim bir daha mama falan.
Bir de en önemli şey emzirmeye en son kaldığın meme ile başlamalısın. Çünkü memenin başında şeker ve su var sonra mineraller geliyor, bebek küçük olduğu için çabuk yoruluyor ve minarele gelse bile emmiyor kalıyor memede. Tekrar emzirirken o memeden başladığında da bebeğin daha dengeli ve yeterli baslenmiş oluyor canım. Allah sağlıkla sıhhatle kucağa almayı nasip etsin inşallah 🥰🥰