Buseufuk1531 Kuzular tekrardan merhaba birşey sorcam ben şimdi 5 aylık hamıleyım bu süreçler de birşeyler artık taşıyabilir miyim yada mesela mutfak dolaplarına uzanıp bırseyler koyabılırmıyım uzanmakta sıkıntı olur mu ?
Eldgrn Buseufuk1531 vallahi yaptığımı onaylamıyorum çoğu şeyde ama şu anda kendimi hiç sınır koymuyorum yani yapabildiğimi yapıyorum uzanma kaldırma iş güç ne varsa ne yapıyorum ama uzanırken bacaklarımı kaldırıyorum göbek kısmı germemeye çalışıyorum mesela yani o kadar pimpirikli davranmıyorum aslında ben de biz de 5 aylık olduk kızçemle tabii her şeyin başına dikkat etmek gerek
Opheliaaa Buseufuk1531 Yani başka yapacak kimse olmadığı ve olmayacağı için daha dikkatli olmak şartıyla iki hamileliğimde de herşeyi yaptım vallahi başa gelen çekiliyor.
Tugcecanan Buseufuk1531 bende 9. Ayıma girdim şimdiye kadar hiç kısıtlamadım kendimi şükür problemde yaşamadım ama annem geldi doğum yaklaştı diye ve aşırı kızıyor uzandıkça yüksek yerlere çıktıkça vs. Kardeşim emzikten düşmüş acil kanamayla 8. ayında sezaryen olmuş 🙄 birazcık dikkat etmek yeterli sanırım abartılmadığı sürece, hareketlerimizi kısıtlamak saçma geliyor sakınan göze çöp batırmış 🧿
nilsmomy Buseufuk1531 riskli hamilelik yoksa günlük ev işlerinize devam edebilirsiniz doktorum bana hasta gibi yatma evinin bütün işlerini görebilirsin sadece kendini zorlama demişti.
Eldgrn Buseufuk1531 dikkatli olduğun sürece tabii ki canım ilerleyen zamanlarda doktor kendisi hareket isteyecek daha çok bizden ben aslında bir yandan o zamanları düşünüyorum şimdi yaptık yaptık o zaman daha zor olacak bizim için
Tugcecanan Eldgrn ama doktorun istediği hareketler bol yürüyüş, merdiven çıkmak, çok oturmamak gibi şeyler.. yük kaldırmak yüksek yerlere uzanmak vs istemiyor doktorlar. Yani en azından benimki yapma diyor sizinkileri bilmiyorum 😅
Eldgrn Tugcecanan Yok kız o anlamda demedim zaten hareket maksadında dedim yoksa her doktorun istediği öyle yani senin dediğin gibi
Papatyaa_01 Buseufuk1531 ağır kaldırmıyorum ama uzanma işlemini yapıyorum boyum kısa dolaplar yüksek olunca, bende 3.ayımdayım ağır kaldırmamaya özen göstericem ama uzanmaya o kadar özen göstermem heralde herkesi Allah korusun 🙏
Bnmv-1 Buseufuk1531 ben önermiyorum ama herşeyide kaldırıp taşıyorum mesela markete gidip iki büyük su alıp eve gidiyorum vicdanım el vermiyor ama mecbur kalınca yapıyorum veya pazar alışverişi oda çok ağır oluyor insan tek başına kalınca neler yapıyor
kitapkurdu Buseufuk1531 4,5 aylık hamileyim oğlumla babasını gönderdim evden temizliğe giriştim 🤭 odalara baktıkça acaba yerlerini değiştirsem mi diye kendi kendime konuşuyorum. Ama sonra yine kendim cevap verip saçmalama diyorum 😅 ama onun kalanında her işimi yapıyorum ya. Öyle çok zorlanmamak şartıyla.
zuhaall Buseufuk1531 bence sen yine de ufak tefek ev işlerini yap ama uzanma işini yapma derim. Evet “tutunacak bebek tutunur doğacak bebek doğar bir şey olacaksa yatarken de olur” diyorlar ama sen dikkat etmediğinden dolayı bir şey olursa vicdan azabını nasıl susturacaksın banada doktorum ev işini yapabilirsin demişti kendimi çok yormadan yapıyorum ama uzanmamaya çalışıyorum bende
Tugceonur Buseufuk1531 anam canımin kıymetini hiç bilmiyorum 32 haftadayim 2 inci gebeliğim bir kızım var 18 aylık sürekli onun peşinde ev temizliği yemek ütü derken gece nasıl kafamı koyuyorsam öyle uyuya kalıyorum