Evet arkadaşlar burada o kadar doğum hikayesi okudum ki bende detaylı yazmak istedim belki bir faydam olur çok panik olanlara diyee ve herzaman içimden günü saati belli olmasın aniden hemen doğurayım panik yapmayayım diyordum hep öylede oldu🙏🏻 17 eylül cumartesi doktor kontrolüm vardı ve çalıştığım için 37 hafta çalışamaz raporu alıcaktım. Doktor usg açtı ölçümlerde 35 hafta diyor ben şok. Suyun azalmış dedi çocuk beslenememiş 2 haftada 3 gr almış ve çocuğun kilosu 2660 dedi. benim tüm morelim bozuldu ağladım falan. Akciğerleri gelişsin diye iğne verdi onları yaptırdık. Pazartesi tekrar gelin bakalım dedi ama hazırlıklı gelin nolur nolmaz dedi. Neyse pazar günü gece çocuğumun kilosu düşük küveze girerse diye çok üzüldüm yani ameliyat doğum falan korku yoktu çocuğumu düşünmekten. 19 eylül pazartesi hazırlandık sabah 08:30 da hastaneye gittik. Doktor tekrar kontrol etti suyu bitmeye yakın hemen yatışını yapıyorum sezeryana alacağım 10’da dedi doktor. Yatış işlemleri yaptırdık kan falan verdim odaya tam çıktım hemşire doktor bey bekliyor hemen hazırlayalım sizi dedi. Önce lavaboya girdim kıyafetlerimi girdim. Hemşireye rica ettim sondayı aneztezi aldıktan sonra takılmasını istiyorum diye tamam dedi. Ailem falan geldi ani olunca herkes endişeli tabi. 09:25 de odadan çıktık. Asansör falan bekledik ameliyathaneye girdik doktor zaten beni bekliyormuş. Doktorum spinal önerdiği için spinal istedim. Anestezi doktoru kambur durman gerekiyor dedi ilk yaptığında kemiğe denk geldi. 2.kez tekrar denedi bianda sağ ayağım istemsizce hareket etti bacaklarıma bir ısı yayıldı sonra hemen uyuştu. Yatırdılar kollarımı bağladılar bir kolumda damar yolu diğer kolumda tansiyon aleti vardı önümü kapadılar. Sondanın takılmadığın söyledim aneztezi doktoru tuvaletini yaptınmı dedi evet dedim o zman ameliyattan sonra takalım dedi olur dedim. İlk alt tarafı açtılar steril olması için birşeyler sürdüler ve doktorum erkekti ve o anda ameliyathaneden çıktı bakmadı sonra örttüler. Dr geldi başlıyoruz dedi bu arada saat 09:40 falandı. Dr şuan birşey hissediyormusun dedi hayır dedim o anda cimcikliyormuş meğerse uyuştumu diye kontrol etmek için. Ağrı hissetmiyeceksin sadece bizim dokunmalarımızı hissedeceksin dedi. Bilinçli girdiğim için korkmadım. Neyse ilk kesi atılırken o çizgi gibi dokunuyır gibi hissettim. Aneztezi doktoru o arada benimle sohpet ederken 10 sn say çocuğun sesini duyacaksın dedi. Saat 09:48’di Tabi şaşırmıştım çocuk 2 dkkada doğdu ve tek düşüncem çocuğumun kilosu daha düşük gelip küveze alınırmı diyeydi o anda bir ses duydum nazlı nazlı ağlıyor kızım. Ve kızım bize hiç yüzünü göstermemişti. Ve dr gösterdi o an ki duygu bambaşka tabi. Hemen ilk muayenesi yapıldı ben hep ona bakmaya çalıştım dikişleri vs bile unuttum çocuğu götürdüler dr geldi bitti dedi ne çabuk hocam ne kadar hızlısınız dedim ve saat 10:00’dı. En son sondayı taktılar. Sedyeyle ameliyathaneden çıktım asansör bekle vs 10:15 geçe odamdaydım. Yani aneztezi ile birlikte toplamda 25 dk sürdü ama ameliyat 15 dk bence. Hemşireler 4 saat sonra anestezi etkisi geçince sizi kaldırıyorlar ilk kalkerken canım çok yandı ama yürüdükçe açıldım. Ameliyat sonrası bol su için bol kahve için. Saat başı yürüyün daha çabuk toparlanıyorsunuz. Benim gazım hemen çıktı. Ve sonrasında adet gibi kan geliyor hasta bezi takıyorlar ama depend ve sonrası için lohusa pedi mutlaka alın. Ertesi gün dr duşa girebilirsin dedi canım çok tatlıdır normalde korktum onun için kndi annenizin yanında olması çok faydalı çünkü tuvalet ihtiyacı ve duş ihtiyacı için onunla giriyorsunuz eğilip doğrulamadığınız için. Ertesi gün mide bulantısı oldu bende bi ter bastı soğuk soğuk terledim bi halsizlik oldu oda sanırım anestezi yi o şekilde atıyormuşsun ondanmış. Birde lohusalık çok kötü çok duygusal ve herşeye ağlıyorsunuz çocuğa hemen alışamıyorsunuz bakamıyacak gibi geliyor size ama sonradan hepsi geçiyormuş 🙏🏻 Demem o ki korkulacak hiçbirşey yok hiç endişe etmeyin dayanılmayacak hiçbir ağrı yok siz herşeyin üstesinden gelirsiniz. Sormak istediğiniz birşey varsa seve seve yardımcı olurum😊🙃