Tiiffany Hanımlar bu 3.gebeliğim. Tahminen 1 aylık.salı günü doktora gidiceğim. 16 aylık oglum var. Gebeliğin başından sonuna kadar dogum sonrasıda hatta çay kahve soda nebileyim içmedim hiç zararlı asitli diye. Ee dogum oldu acayip gazlı bebek artık aglamaktan sesi kısılıyordu. Yediklerime dikkat etmeme ragmen gaz olayi bitmedi. Anladım ki bennnce bizlik bir durum değil bu. Velasıl çok değil ama her gün 1-2 bardak cay arada bir cola içmeye karar verdim 🤔
Ceromommmm Tiiffany abartmadiğim sürece içerdim gebeliğim de En fazla 1 bardak haftada 1 2 içerdim sürkli içmezdm gebeliğim boyunca çaydan hep tiksindim Kola ve kahve çık nadir içerdim
Merveozdemir Tiiffany sodayi neden icmiyorsunuz ki aksine doktorlar öneriyor bebeklerin kemik gelişimine çok faydası varmış içerdiği magnezyum dan ötürü sizin kramplariniza da iyi gelir. Kahve de çayda içiyorum 200 ml çok gecmsin günde diyor doktorlar herşeyin yokluğu da fazlası da zarar bence kendinizi bilip takip ettikten sonra vücudunuz her besini almalı
munevver_frt Ceromommmm bebeğiniz erkek mi oldu peki? Çaydan tiksinince erkek olur diyorlar bende öyle tiksiniyorum ki anlatamam 😢
fatmaa37demi5 Tiiffany cola sevmediğim için fazla anca 2 defa falan icmisimdir. Ama onun haricinde günde bir bardak kahve ve 2 bardak çay içtim hep
Papatyaa_01 Tiiffany kolayı çok nadir bazı yemeklerle içerim, ama günlük bi yada iki bardak çay, neskafe bi fincan, bi bardak kivili sıcak oralet gibi içecek :) bazen meyveli soda günlük bunlardan birini yada ikisini içiyorum :)
Haticehkak Tiiffany kolayı hicbir zaman içmem hamilelikte de içmiyorum. Sodayı ilk gebeligimde doktorum kramplar için önermişti her gün içiyordum bunda da içiyorum sade olacak şekilde ve tuz sodyum oranı yüksek olmayan bir markadan (kızılay yüksekmiş sanirim) ödem yapmaması için. Kahveyi de turk kahvesi ya da filtre kahve günde max 1 fincan geçmiyorum arada icmedigim oluyor . çayı da çok içmem 2 3 bardak açık olarak bazen bir yere gittiğimde genelde. Bitki çayları da tehlikeli olabiliyor dr ne derse o ben ihlamur zencefil içiyordum.
Haticehkak Tiiffany ve ayrıca bu gaz olayı hakkaten bizlik değil diye düşünüyorum ben de. Tabi zararlı ise zararlı diyerek içmem gaz yapmasına çok inanmıyorum ben.
Selosshh Tiiffany kola sevmeyen bir insanım zaten asitli içicekleri pek sevmem ve tüketmem, ama sodayı çok severim ve günde bikere olsada bi bardak içerim. Türk kahvesinide çok aramam ama içtiğim zaman sadece bir fincan yetiyor😊 en çok su tüketiyorum
Hunilininbirii Çayla pek aram yok günde 2 fincan sade türk kahvesi 1 tanede sade maden suyu içiyodum kolada canım istedikçe
Ozlem84 aydan sonra çay günde 2-3 bardak açık içmeye başladım. Kahve zaten aram yok. Kola canım çekince üç dört yudum içiyorum o kadar.
Crcs Tiiffany 11 yıldır kola içmeyen asitli içecek sevmeyen ben lıkır lıkır kola içtim gebelik boyunca o nasıl Bi istemektir aman aman. Doğrusu, yanlışı, gazı vs. Bilemem 🤷🏼♀️
Merveomrum Kızlar ya çok alakasız olucak ama 14 haftalık hamileyim doktora bu ay gittim sormayı unuttum , saç boyaya biliyormuyuz ya , çok rahatsız olmaya başladım