seymabayrak44 Kızlar bugun tam 38 oldum çocuğun kilosu dün 3600 dü ve 37 de çatı yapıldı özelde herşey müsait normal olur dendi ama isteğe bağlı sezeryan düşünürsen haftaya alalım dendi bende beklemek istediğimi söyledim . Geçen hafta 3300 dü özelde devlette de 3000 dünde kontrole gitttim 3600 olmuş özel dedi korkuyorum hocam sancım da yok umarım normal doğuranilirim dedim korkuyorsan yarın alalım dedi sezeryana bebeğin herşeyi tamamlanmış dedi deneyecektik hocam geçen hafta öyle konuşmuştuk dedim bekleyeceksin o zaman ya sancı ya su ya nişan haftaya madem tekrar kontrole gel dedi eğer kabul etseydim bugun sezeryan doğumum vardı ben bekliyorum hala ama daha 40/41 e iki üç hafta var sancın olmazsa doğum başlamazsa bu 4 ü geçer seni zora sokar sezeryana döner muhtemel dedi . Ne yapacağımı bilmiyorum çok istiyordum normali denemek ama ne gelen var ne giden bi yandan da diyorum ki devlette 3000 iken özelde 3300 geliyordu belki bu çocuk suan 3300 dür siz olsanız napardınız bu tür bi durumla karşı karşıya kalan oldu mu kızlar lütfen bana bi akıl verin elimi açtım dua ediyorum sancı gelsin diye 🙌🙌 bakacak kimsem yok eşimden başka bende o yüzden normal olsun istiyorum yoksa ikisine de karşı değilim 😣😣
Zeynepsevde seymabayrak44 bende 38. Hafta kontrolümde bebeğin kilosunun 3800 olduğunu öğrendim. Aynı endişeyi taşıyorum bir an önce doğsun istiyorum. Ama herkes ultrasondan daha düşük doğduğunu söyleyince biraz rahatlıyorum ve beklemeye devam edicem sana da beklemeni öneririm canım 🌸
Eloss50 seymabayrak44 doktorun sezeryan yanlısı gibi geldi bana neden suni sancı vermeyi teklif etmiyor sen bu kadar normal doğum isterken hem daha 2 haftan var 38. Haftadayım demişsin en az bir hafta daha zamanın var doktorunla görüş suni sancı versinler ya da vajinal fitil normal olmasını istiyorsan dene en azından bence
Mavi11 seymabayrak44 sezaryen doğum yapmış biri olarak normal doğur derim . Yanlış anlama sezaryen dogumum kendimi toparlamam harika bi süreçti . Ama şöyle bişey var bebek orda hesaplanan kilo ile aynı doğmuyor elinde normal doğum gibi bi imkan varken normal dene baktın olmuyor her halukarda sezaryen yapılıyor zaten
ikicocuklubiranne seymabayrak44 bence normal deneyecek şansınız varken direk sezaryeni kabul etmeyin. Doğum kapalı kutu bugün daha doğmayacak der gecesine doğurursunuz. Doktorların biraz kolayına geliyor ne yazık ki sezaryen. Ben sizin yerinizde olsam beklerim.
Badedenizinannesi Ben hem özel hem devlete gittim arada 300-400 gram hep oynadı( devlet daha az ölçtü) bence başka bi doktora daha git görüş açısından. Şu an da 39 haftalığım devlet ölçüm yapmıyor yanıltıyor diye ve normal bekliyoruz. (Kilosu fazlaysa sezeryan mantıklıı olan ama kilolu değilse normal neden olmasın)
N_e_s_e seymabayrak44 ben anlamadim seni ne bu acelen daha 38nci haftadasin kendini böyle yipratip sinir strese sokma 39+5 im bende ne gelen var ne giden bekliyorum illa ki dogucak böyle şeylerle sıkma canini
Brckklc Ben de aynı durumdayım 38. Haftada 3600 gr bebeğim. Doktorum 39+0 a kadar kendisi gelmezse propess diye bir fitil varmış onu deneyebileceğimizi söyledi. Büyük bebek normal doğum açısından riskli dedi, bakalım inşallah 3 güne kendi kendine gelir
Bortubocek seymabayrak44 benim 3.750ydi 39.haftada suniyle baslattilar suyum bittigi için..8 saat sonra 4 cmde takili kaldık sezeryana aldilar..çatım baya sinirdaydi normal olaaydi dikisim cok olacaktı..sizin çatiniz musaitse bekleyin derim.
Aytana seymabayrak44 benim şimdiki aklım olsa kesinlikle normal denerdim hiç olmazsa doğumun başlamasını beklerdim . En azından çocuk hazır olurdu doğuma gerekirse yine sezeryan olursun . Bana 4500 kilo dedi kızıma 4000 doğdu
TinyBabys seymabayrak44 doktorun tamamen sezaryen olsun istiyor. Madem gelişimini tamamladığını düşünüyor o zaman suni sancı verip doğumu başlatalım diyebilirdi. Ultrasonla her zaman uyumlu çıkmıyor. İşk bebeğimde özel 2500 demişti, devlet 3000 3 gün sonra 3 kilo doğdu. Her şey normalse tabiki normal doğum deneyin en ufak bi riskte sizi direkt sezaryene alıcaklar zaten.
Aselmeva_ seymabayrak44 36 da 3300 dedi suan 39 dayım hergun siddetli sancılar çekiyorum ama düzenli olmadığı için gitmiyorum haftaya perşembe sezeryan olacağım bende heran grlse diye dua ediyorum çok kötü oldum iyice 🥴
ikimelekannesii22 seymabayrak44 bende 39+3üm bekliyorum doktorum hiç sezeryan demedi bile bebeğim normal doğum pozisyonunda sizinki neden hemen sezeryan diyorki 40 haftaya kadar bekliyo doktorlar genelde
Gozdetalay seymabayrak44 bnde sızınle aynı durumdayım dıyebılırım 38 haftalıgım suan 37 haftalıkken 3500 kılo dedı doktor Ama ben hala ne catı muayenesı oldum nede normal doguma uygunmu vucudum bakılmadı bıle Aklımda delı sorular vr bekletıp bekletıp son asamaya gelıncede normal dogum uygun degıl derse bekledıgım yanıma kar kalacak Bnde normal dogum olsun ıstıyrm ama Bebekte daha bı belırtı yok malesef ıns hayırlısı olur ansızın sancı gelırde dogururum Allah herkesın yardımcısı olsun
Glshozcn seymabayrak44 belki 40ı bulmayacak bile. Bende senin gibi son haftalarda çok tedirgindim. Artık doğsun diye her şeyi yaptım. Ananas hurma yürüyüş. 39+2 de doğurdum. Bence bekle. Eğer gelmezse 39+5 te falan sezaryen tarihi al. Erkenden sezaryen olma bence. Bebekler ultrasonda görünen kilodan daha az kiloyla doğuyorlar.
Liya-Lale Ben ayni hastanede farkli ultrason cihazlarinda farkli doktorlarda muayene oldum biri pazartesi biri persembe gunu Pazartesi 3530 gr dedi Persembe gunu 3500 gr dedi Kilo mu verdi yani bu cocuk Ölcumler her zaman dogru olmuyor bende korkuyorum cati muayenesi oldum doktor eh iste dedi 39+1 bugun haftaya persembe gel kesin konusalim dedi. Diger doktorda sancin olmadigi surece cati muayenesi alltan bakma yapmiyorz dedi. Bakalim ananas yedim bugun hurma yiyorum bir haftadir iliskiye girdim yürüyüş yaptim squat yaptim plates topunda zipladim bekliyorum