Doktorum 39.haftamda suni sancıyla doğumumu başlatmak istedi bebek 3800 olmuş kafası da büyüyor normal doğum ihtimalin azalıyor artık beklemeyelim dedi kabul ettim çok yorulmuştum zaten artık. Bir de sezaryen istemiyordum zaten. Suni sancıyla doğumum başlatıldı sabahtan, kendisi ikindi vakti geldi kendi muayenehanesi farklı bir yerde olduğu için, tahminimce gelmesine açıklığım tam olur doğurur giderim diye düşünüyordu. Ama geldiğinde daha çok olduğunu gördü sinirlendi açılman çok yavaş ilerlemiş şimdiye şu kadar olmalıydı dedi çok gergin bi şekilde sanki benim suçummuş gibi beni suçladı resmen neye uğradığımı şaşırdım 🤦♀️ sonra devam edildi işte suyumu patlattı ilerlemesi için felan yavaş ilerliyordu açılmam saatte 1 cm anca açılıyor çok yavaş dedi yine çok gergin bi şekilde resmen açıklığımın yavaş ilerlemesine sinirleniyor ve bana suçlu gibi hissettiriyordu 9 ay boyunca görüştüğüm kadın değildi resmen 😞 iyice panik yaptım korktum alttan muayenelerde kendimi kastığım korktuğum için de sinirleniyordu 😞epidural takıldı sancının dozu artırıldı(epidural harika bişey bu arada hiç zorlanmadım sancı sırasında )ben de aşırı şekilde hareket etmeye başladım merdiven inip çıkıyordum squat yapıyordum sıcak duşa giriyorduk hemşiresiyle hemşiresi çok iyi biri bu arada. Her neyse artık gece yarısına geliyordu saat açılmam 8,5 cm di yine alttan kontrol etti ve bebeğin kafası inmiyor yapacak bişey yok daha fazla bekleyemem artık dedi sezaryene geçelim dedi. Çok kötü oldum çünkü ben sanıyordum ki açılmam 10 a yaklaştı artık her türlü normal doğururum diyordum. Ve bana çok gergin bi şekilde biraz daha profesyonel bi hasta olmalısın ne düşünüyorsan söyle hiç konuşmuyorsun gibi saçma sapan şeyler söyledi neye uğradığımı şaşırdım profesyonel olması gereken doktor değil mi? Morali bozukmuş o yüzden öyle gerginmiş çünkü hemşiresi söyledi. Gerginliğini işine bu derece yansıtan profesyonel bi doktor gibi davranamayan kişi benden o anda profesyonel hasta olmamı bekledi inanabiliyor musunuz ya. Bebeğin kalp atışlarında felan da hiç düşme olumsuz bişey olmadı ben biraz daha sancı alsam belki de bebek inecekti diye düşünüyorum. Sırf bi an önce eve gitmek için böyle davrandı diye düşünüyorum. Bedenen iyiydim ama ruhen doktor beni çok yormuştu ağlıyordum artık mecbur kabul ettim sezaryeni ve sezaryen oldum. Sezaryen hiç korkulacak bişey değilmiş sadece bunu söyleyebilirim. Bu arada 3800 dediği bebeğim de 3200 doğdu yani boşuna suniyle doğumu başlattık belki de kendisi zamanı geldiğinde gelecekti😌 fazla detaya girmeden anlatmaya çalıştım merak ettiğiniz bişey olursa cevap veririm sezaryenle ilgili de. Bu arada her şeye rağmen evlat mükemmel bişeymiş arkadaşlar çok çok farklı ya Allah’ıma şükürler olsun isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın Allahım 🥰🤲🏻