Bende doğurdum kızlar 🥰bilen bilir ben Azeriyim, Azerbaycandan pozitiv bir hikaye bırakıyorum sizlere 🤩 6 ekim, saat 04.15te suyumun gelmesi ile yerimden fırladım, banyoya koştum.. sonra durdu, ve bende sabahı beklemek istedim çünki hiç ağrm yoktu .. 05.05te yeniden daha çok suyumun gelmesiyle doktorumu aradım ve eşimle hemen hazırlanıp hastaneye gitdik .. bebeğin ön suyu yani başının önündeki su gelmişti hiç sancım ve 1 sm bile açılmam yoktu 🥲 bizi geri gönderdiler, ağrılarımı beklemem için çünki suyu hala normaldi bebeğin .. suyumun gelmeye davam etmesiyle 11 civarı yeniden hastaneye geldik, hala ağrı yok , açılma yok.. ama suyu azalmaya başlamış. doktorum sana ilaç koyacağım saat 5e kadar eğer sancın gelmezse sezeryana alacağım bebek susuz kala bilir dedi.. ben en başından beri doğuma odaklanmıştım, tabii acısını bilmiyorum😂 yürümeye başladım çok dua etdim açılmam olsun sancım gelsin diye.. 12den sonra sancılarım gelmeye başladı.. gitdikce artıyordu ve dokturum saat 5e kadar kimse altdan muayene etmesin demişti .. 4 civarı artık dayanamıyordum doktorum baktı ve açıklık 4 sm .. saat 8de kollarında olucak dedi bebeğin.. kızlar kolay değildi yalan söylemeyeceğim ama bebeğin doğmasıyla herşey bitiyor .. güç geliypr ıkınmak istiyorsun ve doktorun izin vermiyor ..o dönem zorlayıcı ama ben dikişten ve yırtıktan çok korktuğum için dayandım.. hele kucağına bıraktıklarında😇 bunu ben yaptım deyip gururlanıyorsun😂 acı eşiğimin yüksek olduğunu biliyordum canım yandı ama sesim çıkmadı her kes helal olsun diyordu da cektiğimi anlayan yok😂 saat 6 açıklığım olmuş 8 sm ama o sıra en acı cektiğim dönemdi .. doğum odasına gitdik hemşiremle .. çatala çıktık ve 4 kere falan sancım geldi sonra artık sancım durdu ve ıkınma isteği geliyordu .. doktorumla beraber çalıştık resmen, nefes al dedi ıkınma dedi şimdi ıkın dedi .. ne dediğse yaptım ve sonuç olarak 0 dikiş ve 0 yırtıkla karşınızdayım😃 18.45te bebeğim kucağımdaydı 🙏 bebeğim de 3000 gram ve 52 sm😍 küçük bebek olmasıda bana yardımcı oldu ama doktoru dinlemek çok önemliymiş hakikatende .. bebeğin çıkmasıyla herşeyin bitmesi bir oldu .. dediğim gibi sancı kısmı çok zorlayıcı ama doğum anı kolay🤗 biteceğine, anlık birşey olduğuna kendinizi inandırın♥️ her kese Allah bebeğini nasıl olmasından koşulsuz, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. amin 🙏 sorularınız olursa, severek cevaplarım🌸