Gamzecimm ben durumdan laf edecek kisilere gizledim cinsiyeti belli olunca paylastim. Ben gizleyen bir insan degilim. Gizleyene saygi duyuyorum ama anlamlandiramiyorum. Senin hamileligin duyulsa ne duyulmasa ne ? Benim soylemek isterim icimde tutamam. Esimde tam tersi herkese soyluyorum diye kiziyor. Nazar degecekler diyor ne alaka diyorum, tek cocugu olan biz miyiz? Nazara inanan biriyim ama hamilelige nazar degmesi sacma geliyor. Esim benim bh herkese soyleme huyuma gicik olur bende onun herkesten saklama istegine. Bide yetisme tarzindan da degisiyor. Benim ailemde 1. Derece akrabalarimda gizlenen bisey degildir. Ayipsanmaz sevinmek ayip karsilanmaz ama esim ailesine bile diyemez karim hamile diye çünkü ayiplarlar. Mesela benim babam haftami bile bilir, ama esimin annesi doguma ne kadar zamanim var onu bile bilmez. Sormaz ayip karsilar gerek gormez. Bende bu tepkisizliklerine sinir oldugum icin onlarla paylasmamayi tercih ediyorum kendileri sorarsa söylüyorum 33 haftalik hamileyim, göğüslerim buyuk bide surekli tunik giydigim icin karnim belli bile olmuyor. O yuzden esimin tarafinda sorun yasamiyorum. Kaynanama sadece 5 haftalikken hamile oldugum haberini soyledim. Daha belli olmaz dedi doktora gittim anne kesin dedim. Sonra zaman gecince biz ahirda dogururduk simdikiler rahmine duser dusmez doktora gidiyor dedi, bende ben inek miyim hastane doktor varken niye ahirda dogurayim dedim. Bide cinsiyetini söyledim 2. Oglumuz oluyor. Olsun üzülme dedi sen 3 oglun oldugu icin uzgun müsün neden uzuleyim cocuklarim saglikli ya bu bana yeter rabbim neyinuygun gormusse odur dedim. Bisey demedi. Simdide sormaz nasilsin ne ettin kac ayliksin kac ayin var diye bide dogum yapinca gelir gorurler sonra rutin hayatlarina devam ederler, bana karsi degil butun hamilelere karşı boyleler. Ama benim babam duygularini dile getirir amcalarim kac aylik oldugumu sorar heyecanimi paylaşır kisacasi cevresel faktorlere gore degisir. Senin ne hissettigin ile degisir. Kendin nasil nutlu olucaksan oyle yap bnce