Öncelikle merhaba arkadaşlar allah hepinizin benim kadar rahat bir doğum geçirmesini nasip etsin lafı çok uzatmadan hemen hikayeme başlıyorum bu sabah 8 buçuk İçin doktorumla 38+1 ken fazla bekletmeden doğumu başlatmak istedik çünkü ben 9 ay bir fiil sezeryan olacağım dedim 1. Doğumumdan çok kötü tecrübelerim vardı ve hiç normal doğum istemiyordum ama doktoruma o kadar güvendim ki ağzım bağlandı normal doğuma evet dedim iyiki de demişim Eveet sabah 8 buçukta hastaneye geldik yatışım yapıldı suni sancım takıldı doktorum açıklayıcı şekilde 3 cm açılmadan sonra epidurali takacağını beni üzmüceğini defalarca anlattı suni sancımı taktılar yavaş yavaş vermeye başladılar aynı zamanda nst ye bağlandım devamlı gelip gidip kontrol ediyorlar açılmamı 1 cm açılmam vardı geldiğimde 2 cm olana kadar saat 4 e kadar bekledim ama kesinlikle dayanamıcağım doğum sancısı çekmedim hatta defalarca benim sancım çok yok açılır mı diyip durdum doktorum da seni üzmek istemiyorum o yüzden yavaş ilerletiyorum dedi sonra alttan 2 kere daha muayene edip 2. Sinde suyumu patlattı ondan önce lavman yapıldı ne yalan söyliyim lavman bütün doğumun en zor kısmıydı suyum patladıktan 15 dk sonra açılmam 3 cm e ulaşmıştı artık epidurali verdiler aman allahım o ne büyük kolaylık saat 4 te epidurali verdiler 5 buçuğa kadar hiç birşey yoktu sadece minik ıkınmalar geliyor o ara 15 dk da bir alttan muayene etti ama ben hiç birşey hissetmiyorum tabi acı falan yok en son saat 6 ya doğru ıkınma hissi aşırı olmaya başladı anneme anne tuvaletim geldi tuvalete girmem lazım dedim öyle derken ebe geldi gel acil tuvalete girmeden kontrol edelim dedi daha doğumhane kapısına gelmeden bir başladı ıkınma hissi çatala oturdum ebe nefes alıp ver ıkınma diyordu ama onu dinlemek ne mümkün o ara 3 4 5 imdaaat derken tuvaletimi yapmam gerekiyor dedim bir sıktım kendimi doktor ve ebe şok bebeğim göğsüme verildi ebe kontrollü ıkınsaydın dikişin olmazdı yırtılma olmazdı dedi 3 dikişim var ama kesinlikle aşırı derecede rahat bir doğumdu herkese tavsiye ederim şuan bebeğim yamacımda uyuyor benimde ne ağrım ne sancım hiç bişeyim yok çok şükür 🙏🏼🙏🏼🙏🏼