istanbullu_gelin Kayınvalidem doğunca sarılık olmasın diye sütün yanında mama da verelim diyor doymazsa veya sütüm gelmezse sarılık olur diyor. Ben de istemiyorum mamaya alışırsa nasıl emecek beni
kahvesever__ istanbullu_gelin sütün gelmezse zaten hemşireler söylüyor hastanede mama verin takviye olarak diye
3prens1prensesmom istanbullu_gelin bunu ben bile dusunuyorum cunku 3 gune ķdar inmiyor süt neredeyse bebek ac kaliyr illaki bende sarilik olmamasi icin ara ara vermeyi dusunuyrm
Gulsahcicek istanbullu_gelin mama verecek olsan bile mutlaka şırınga ile ver diğer türlü biberon önermiyolar hemen bebeğe
baby3_ istanbullu_gelin başkalarının diline düşmeyi düşünmeyin önemli olan siz ve bebeğin sağlığı. Kimseye bu hakkı vermeyin . O halde düşünmeyin bide bunları
ikicocuklubiranne 3prens1prensesmom hiç öyle düşünmeyin sezaryen oldum. Oğluma sadece iki kere mama verildi. Birinde emmeyi öğretme amaçlı memeyi tutsun diye. Birinde de şekeri biraz düşmüş diye. Bir daha hiç mama vermedik sürekli emzirdim. Ayrıca zaten ilk üç gün sütün çok fazla gelmesine gerek yok mideleri çok küçük. Bir çay kaşığı süt bir tatlı kaşığı süt yeterli demişti hemşire ☺️
ikicocuklubiranne istanbullu_gelin daha doğum yapmamışsınız nelerle karşılacağınızı bilmiyorsunuz. Böyle söylemlere kulak asmayın. Etrafımızdaki herkes ne yazık ki bu süreçte her şeyi çok biliyorlar.
3prens1prensesmom ikicocuklubiranne 3.dogumum olcak benim ilk oglumda skntı yaşamadım ama ikincisinde yaşadım o yüzden riske atmak istemiyorum. Zaten bi biberon mama vericek degilim cay kasiginin ucuyla yeterli :)
Gulsahcicek Slamdmr onu bilmiyorum bize ebe ve hemşireler şırınga önerdi çok daha kolay çünkü o şekilde vermesi
Semanurk istanbullu_gelin ilk bebeğimde sezaryen oldum ama aynı gün sütüm geldi hiç mama takviye vermedim sarılıkta yükselmedi geçti gitti çok şükür. İyi düşünün iyi olsun
egeninincisii istanbullu_gelin Güzel emiyorsa sorun yok. Sağıp ne kadar çıktığına bakabilirsiniz. Yetersiz geliyorsa mama takviyesi daha iyi olur. Ben de öyle yapmıştım.
ikicocuklubiranne 3prens1prensesmom doğrudur tecrübe etmişsiniz ☺️ Genelde ilk gebelikler de bu strese giriyoruz o yüzden moral motivasyon amaçlı yazdım. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ☺️
ayse07ali istanbullu_gelin Bence mama vermemeye çalışın çünkü onun midesi küçücük zaten sizden gelen 1_2 damla ile bile doyacak demişti benim ebem ilk dogumumda eğer ne kadar çok memeyi emerse beyin o kadar hızlı süt salgilayacaktir😊
Ozge istanbullu_gelin sütünüz gelmezse zaten verirsiniz benim de sütüm ilk 3 gün gelmedi sarılık vardı hafiften. İlerlemesin diye mama verdik mecburen. Kayınvalideniz muhtemelen benim gibi birkaç kişi gördüğü için öyle söylemiştir.
Erbe istanbullu_gelin sarılık olacak bebek ne yaparsanız yapin oluyor sütun hemen geldi maşallah iyiydiyde aynısını halam demişti çok azda mama vernistik hastaneden ama yinede sarrilik iki ay sürmüştü o mamaya süte bakmio yani olcak olan oluo şimdi ikinciye hamileyim bu sefer mama falan verniycem
Babytwo2 istanbullu_gelin mama C erseniz bile emzirme destem sistemi ile verirsiniz sarılık olması daha kötü sonuçta . Yani kayınvalidenizin bu düşüncesinde bir kötlülük yok ben de hastane çantama mama koyarım inmeyebilir çünkü süt hemen . Emzirme destek sistemi istersiniz hastaneden çıkmadan hemşireler bilir zaten