Herkese merhaba, öncelikle burayı okuyan anne adayları ve anne olmak isteyen kadınlar hepiniz çok kıymetlisiniz, Rabbim bu duyguları yaşamayı hepinize nasip etsin inşallah.💐Bundan 2 yıl önce oğlum,şimdi ise kızım dünyaya geldi. Sezeryan doğum! Kimine göre korkunç,kimine göre kabus ve asla önerilmemekte. Ama ben normal doğumdan daha çok korktuğum için,tercihim sezeryandan yana oldu o kadar korkutulmama rağmen. 38+1 iken kızımla planlı bir şekilde sabah saat 8de doğumhaneye alındım, doğuma girerken cep telefonumu hemşireye verdim fotoğraflar çeksinler diye ,sonra bana sorular sormaya başladılar, kaçıncı doğumunuz? İyi misiniz? Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Gibi.. 2.doğumum olmasına rağmen hep bir korku oluyor insanın içinde,evladımı sağ salim kucağıma alabilecek miyim diye..🥺 Endişeliydim ama pek de belli etmemeye çalıştim çünkü korkarsam genel anestezi verecekler biliyorum ☺️ Neyse hemşireler geldi sırayla, ve bana neler yapacaklarını anlatarak başladılar. Oturdum ve başımı öne eğmemi istediler önce ufak bir iğne yaptılar belime sonra 2.igne ile devam ettiler.2.si biraz acıdi ama sonrasinda zaten uyuşmam başladi, yavaşca uzanmami istediler uzandım. Sonra kollarımi bağladılar önüme bir önlük çektiler,karnımi dezenfekte ettiler artık hazırdım.ve tamamen uyuşmuştu göğüsümden aşagisi, Doktorum geldi bana selam verdi ve hemen başladık. Kızımı çıkarmaları 5dakika sürdü, ilk dogumumda olmamisti ama bu kez aşırı bir mide bulantısı yaşadım,kızım doğdu ve hemen baş ölçümü burun temizliği,kilo boy ölçümü yaptılar,kızım 2760gr doğdu .sonra çocuk doktoru geldi ve bebeğimi muayene etti, ama bir sorun vardı kızım çok az ağladı .. Doktor bebek inliyor gibi biraz ağlatin dedi, biraz daha ağlatmaya çalıştilar ve giydirmeye başladılar, giydirdiler üzerini sonra benimle ilk temasını yaptılar yanaklarıma yüzünü yaklaştirip fotoğrafimizi çektiler. Bu sırada beni dikiyorlar tabii ama ben tamamen kızıma odaklıydim. Sonra hemşireler çocuk doktoruna sormadan, kızımı odaya benimle birlikte çıkardılar ve hemen ardından bir telefon geldi, ben bebeğin muayenesi bitirmedim neden göturdunuz dedi bebeğimi servise istediler,babasına gösterip geri aşağı indirdiler kızımı. Saat 12 bucuga kadar oksijen verdiler. Yatış yapabilirz dediler o kadar çok korktum ki. Odamda hep bir eksik vardı onu beklerken zaman gecmedi bana. Hayati tehlikesi olmamasına rağmen insanın evladına kavuşamamasi ayrı kalması o kadar zormuş ki🥺 Sonra hemşire sürprizzzz diyerek kapıyı açtı ve kollarıma kızımı verdi .. o an yaşadığım duygu tarif bile edilemez. Ne yazsam anlatamam. Çok şükür kızımla evimize geldik taburcu olduk. Güzel kızım Eliz 3 günlük oldu bile teyzeleri💗 Rabbim kavuşma günü bekleyen hamilelere,anne olmak isteyenlere, hepinize bu kavuşmayi yaşatsin inşallah,ve evladınızdan sizleri hiç ama hiç ayırmasın 🙏🥺❤️ dipnot: 2.sezeryan doğumum olmasına rağmen asla zor geçmiyor. Gayet iyiyim hamd olsun, hiç korkmayin sizi korkutmalarina da izin vermeyin.🥰
Bir de kayısı kompostosu(hoşafını) eksik etmeyin yanibaşinizdan sindirim sıkıntısi yaşamazsiniz💐
Sizleri çok öpüyoruz kızımla🤩
Elveda HappyMom.❤️
Hoşgeldin Happykids😍