Damlacaa canim merhaba ben sezaryan dogum yaptim 2.5 yil evvel.
Toplam 2 gece kalmis oldum hastanede.
Kendime bi önden acilan elbise almistim ameliyattan ilk cikinca onu giydirdiler sonda var diye kulot yada depend takmadilar altima hastane kendisi alt acma bezi sermisti çünkü.
4 saat sonra ayaga kalktim o sira depend kullandim cok hayat kurtarici oldu cidden 30 dk da bir orkid degismeye gitmek zulüm çünkü depend ile rahatca 2 saat durabiliyorsun. Mayista olmustu dogumum ama yinede üşümüştüm iyiki ustume bi hirka aldim dedim corap ve terlikte ayni sekilde lazim. Ertesi gun onden açılabilen pijama tk almistim yanima onu giydim icine emzirme atleti o kadar. Cikarken giymek icin gelirken giydigim esofman takimini geri giydim :)
Bebek icin, 10lu hastane cikisi ilk ebeye verdigim takim oldu. Kaka yaptiktan sonra ustunu degistim 5li takim almistim yanima onu giydirdim.
Ertesi gün icin cikarken yani yanima aldigim alt ust takimi giydirdim ben ozel cekim falan yaptirmadim o yuzden oyle cicili bicili takim almadim yanima.
Yedek olarak Müslin ve nohut battaniye almistim onlarida kullandim penye battaniye yetersiz kaldi bence klimalardan dolayi soguktu oda çünkü. Muslin ilede besigin ustunu örtüştüm
15 bez 1 paket islak mendil almistim 5 agiz mendili hepsi gayet yeterli geldi. Emzik biberon aldim yanima, meme ucum cikmadigindan kizim ememedi ilk saatler baya ac kaldi mama verdiler siringa ile onuda alamadi kizim biberona koyalim dediler. Emzik hemen verdim ama kabul etmedi :) slikon gogus ucu almamistim yanima esim eczaneden hemen alip geldi o sekilde emzirme sürecim tam baslamis oldu acikcasi.
Kayisi hosafi yapip almistim yanima iyiki almisim gaz cikartma buyuk tuvalet icin cook lazim cidden.
Bu kadar canim yani kisisel olarak dis fircasi tarak toka falan cantama ilistirmistim cok yer kaplamiyorlar zaten.
Ama bu dogumda nasipse hastanede bir iki poz cekinmek istiyorum resmen ilk dogumda perte ayrildigimdan hix resim cekememistim o yuzden sacim basim duzgun dursun diye maşa aldik yanima 😂😂 birde ruj falan o kadar..