oykumm_1233 kızlar balık sezonu açıldı bılıyorsunuz en cok sevdıgım balık türüdür mezgit , internetten arastırıyorum kimisi yenir kımısi yenmez dıyor aranızda yiyenınız varmı ya ben yiyip yenmicenın kesın bılgısıne nasıl erişebılırım
Merveclnk oykumm_1233 benim bildiğim dip baliklarinda fazlasiyla cıva var küçük balıklarda yok benm yemişligim var yani 😊
SuperMom3 oykumm_1233 mezgit küçük balık türündendir çok yaşama süresi yoktur o yüzden dip balık değildir ve rahatlıkla tüketilebilir bende hamsi sevmediğim için sürekli mezgit palamut ve alabalık tüketiyorum
Mer93 oykumm_1233 siz deyince baktım ben de🤭 en sevdiğimdir mezgit. Benim de bildiğim kadarıyla şöyle dip balıkları civa içerir barbun mezgit falan dip balığı ama şimdi baktığım kadarıyla oranları var sanırım civa var ama çok yüksek düzeyde değil. Arada tüketilebilir sanırım daha temiz balıklar tercih edilmeli
oykumm_1233 Merveclnk mezgitte cok büyük sayılmaz ama , hamsinin kokusundan pek hoslanmıyorum oyuZden yemek istemiyorum onu ya 😏
Merveclnk oykumm_1233 yok demek istediğim ton balığı mesela koca koca balıklar tabi yanlış yönlendirmek istemem ama mezgitte oran fazla değildir diye düşünüyorum.
Mer93 oykumm_1233 2. Balığınızı başka bişeyle değiştirebilirsiniz belki denge kurarsanız daha iyi sanırım. Çok net hatırlamamakla birlikte tahin civayı vücuttan atmaya yardımcıydı tahin helvası tüketin üstüne yada ara ara tahin yiyn
Merveclnk oykumm_1233 tereddüt ediyorsanız hafta olarak aralıklarla yiyin başka balıklar tüketin ben somon yedim mesela hafta sonu 🤔
mommysbrids oykumm_1233 bi oturusya 1 kg mezgiti yemiyorsan sorun yok canim Birde bu dip balik civa meselesi ulkeden ulkeye de degisiyor yani nerde yetistigine bagli bi konu Haftada 3 kez 1 kg yemiyeceksen sorun yok :)
oykumm_1233 mommysbrids vallahı bi oturusta yarımkılo yedigim kesin ama 😂 tesekkur ederım önerleriniz içinn ☺️
Biroglanannesiii oykumm_1233 Canım somon bulabilirsen somon tüket Ben sadece somon tüketmeye özen gösterdim sıklıkla değil tabi haftada bir olmak kaydıyla bazen 2 hafta da 1 doktorum önermişti sardalya hamsi de tüketebilirsin bunlar da zarar vermeyen cinslerden