Mervesmt34 Haftadayım ikili test yaptırmadım bugün başka bir doktora gittim 45 dakika boyunca renkli ultrasonda bebeğimin bütün organlarını tek tek inceledi baktı peritanoloji doktoru da geldi birlikte baktılar ve kalpte parlaklık beyinde de kist gördüler onun dışında ense kalınlığı burun kemiği organ gelişimler her şeyi çok iyi ama bu iki bulgu birden olunca down sendromu riski olduğunu söylediler fetal DNA önerdiler biraz korktum ama sonra burda başına gelenleri görünce rahatladım neredeyse bütün gebeliklerde kalpte parlaklık görülmüş kistler de zamanla yok olmuş yine de başına gelen varsa yazarsa sevinirim ben fetal DNA düşünmüyorum çünkü gebeliği sonlandırmak gibi bir düşüncem yok dua edin birdahaki gitmemde hepsi kaybolsun 😣
Mom-babyyy Mervesmt34 15 hafta da nasıl onkadar detaylı gördüler ki 20 haftalarda yapmalarının sebebi organların daha fazla gelişmesi ve daha rahat sonuç almaları değil mi
Seyma0323 Canım haftan daha çok erken inshAllah kaybolur, genelde %90 kayboluyor sadece doktorlar o riski söylemek zorundalar %1 olsa bile
Mervesmt34 Mom-babyyy cihazları som teknoloji doktorlar da aşırı iyi ikili test yaptırmadığım için de baya incelediler mesane boşluğundan omurgasına parmaklarına kulaklarına kadar renkli 3D şeklinde gördük çok güzeldi 22. Haftamda tekrar detaylıya gidicem