Arkadaşlar selam; yıl boyu süren alerjik rinit hastalığımdan dolayı Fixdual adı verilen ilacı kullanıyordum. Hamileliğimi 6. Haftamda öğrendim ve o zamana kadar ilacı kullanmaya devam etmiştim bilmeden. Öğrenince hemen bıraktım fakat dayanamadım nefes alamadım doktor farklı bir ilaç önerdi. Zyrtec adında. 15 haftalığız ve onu içiyorum çok fazla yeterli gelmese de idare ediyorum. Ama dün prospektüsü okudum ve hamıleler kullanamaz yazıyordu. Benim gibi olup ilaç kullanan arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim.

Gultsn35 aynı sorun bende de var yıl boyu süren alerjim var gebeligimin başından beri bilaxten hap kullandım her gece birde risonel burun spreyi hapşırmaktan burun akintisindan nefes alamiyordum çünkü doğuma kadar kullandım çok şükür bir sıkıntı olmadi doğurdum 3 buçuk aylık kızım var emziriyorum yine kullanmaya devam ediyorum ama bilaxten artık etki etmiyor aierus kullanmaya basladim bu da çok etki etmiyor mahvoluyorum valla yenid bı ilaca gecmem lazim. Birde alerji haplarının hepsinde hamileler ve emziren anneler kullanamaz yazıyor zaten ama doktorlar kar zarar oranı hesaplayip kullanmani oneriyolsr ben sıkıntı yaşamadım

Aynı ilacı bende kullandım 5. Haftada öğrendim hamileliğimi ertesi gün doktora gittim flixdual kullanıyordum dediğimde yok birşey olmaz alerjin seni çok rahatsız edici boyutlardaysa ara ara iç flixduali dedi sonra ben bir daha içmedim

Bende 14+5 günlük hamileyim alerjik astım ve rinit var hamileliğimin ikinci ayından beri alerji hapımı kullanıyorum hem bahar alerjim var hem de yıl boyu süren burun tıkanıklığım alerjik astıma çevirdi artık ilaçlarımı mecburen kullanıyorum kadın doğum doktorum kullanmamda sakınca görmedi kana çok az karışıyor dedi galiba doğuma kadar devam çünkü çok zor ilaçsız benim için

Buseyllzr Geçmiş olsun öncelikle bilaxten iyi geldi mi peki bana hiç yaramıyo gibi bişi nefes almakta güçleniyorum zor anlarda otrivin sprey kullanıyorum.

Herkut35 keşke bende içmeden hayatımı sürdürebilsem. Bildiğin nefes alamıyorum kullanmasam. Fixdual den başka ilaçta kesmiyor beni ne yazık ki napcam bilemiyorum

Gultsn35 sinmont kullandım dozu çok düşüktü ve hamileliğimin ilk ayı alerjim çok artmıştı mecburen kendi ilacıma döndüm levmont,kadın doğum doktorum kullanmamda sakınca görmedi mecbur kullanıyorum çünkü zorlanıyorum alerjim tavandı biraz biraz hafifledi ilacıma geçince

Gultsn35 7 sene fixdual kullandım bir anda hamileliğimin başında bırakmaya çalıştım ama her zamanki gibi acillik oldum. Mecburen o günden beri zyrtec kullanıyorum. Bi fixdual asla değil ama idare ediyor işte. 37. haftadayım Allah’a şükür bir sorun yok, arada ben hala tıkanıyorum buhar vs. alıyorum ama bebiş iyi. Sizede çok geçmiş olsun :)

Ayrıca fixdual inanılmaz bağımlılık yapıyor maalesef hamile kalmadan önce onsuz yaşayamam diyordum ama zar zor buna alışabildim, emzirmeden sonra hemen tekrar başlamayı düşünüyorum o bi başka alerjisi olan bilir 😅😅

el1fff hahahaha Fixdual aşktır gerisi yalan 😂 birtek kullananlar bilir valla benım doktor çok dayanamadıgın zaman Fixdual iç dedi ama ben zyrtecle devam ediyorum.

20 gün sonra

Melisashn bende aşılama oldum. Levmontu bıraktım tuttuysa diye ama 4 gün sorna tekrra başladı. Hayat yaşanmaz hale geliyor malum alerji ile. Tekrar attım az önce hapını ama içim rahat etmedi acaba kötü mü yaptım diye

Aselyusra benim de içim rahat etmiyor ama mecbur kullanıyorum şuan şükür bebeğimizde bir sorun yok ilk ay ben kullanmadım çok kötü geçti 3 ayın sonuna doğru başladım levmonta çok zor alerjik rinit bi doktorunuza danışın öyle kullanın benim göğüs doktorum hamilelik testin pozitif çıkınca bırak demişti alerji ilacını o ara bıraktım birinci ayında kullanmadım sonra devam 🥲

Aselyusra inşallah size de nasip olur rabbim gönlünüzdekini size nasip etsin inşallah ❤️

Gultsn35 iyi geldi ama o da bı sure sonra etkisini kaybetti diğerleri gibi aeirus aldm 1 ay iyi geldi şimdi yine aynıyım valla berbat bisey bu alerji emzirme dönemi geçince aşıya başlamayı düşünüyorum kızımda da egzema çıktı şimdi genetik alerjiden dolayı 🙆