Hikayemiz 37+1 de başladı o gün nst de çıkan sancılarımı gören doktor sanırım doğumun başlamış 1 cm açıklık var beklicez diyerek eve gönderdi o anki paniğimi telaşımı tahmin edebilirsiniz belki 😄 sonrasında o gün annem geldi doğum her an olabilir diye ve bizim bekleyiş serüvenimiz başladı. Her gün yürüyüşler sıcak duşlar squatlar pilatesler egzersizler hurma yemeler uyguladığım fakat aklıma gelmeyen şu an bir sürü şey ile normal doğumu bekliyorduk
3 günde bir nst ye giriyordum sancım düzenli çıkıyordu fakat ilerlemiyordu. Bu da beni strese ve beklentiye sokuyordu her arayan daha dogurmadın mı diyordu 🤦🏻♀️ günler bu şekilde geçti. Dün sabah 6 gibi yatarken birşeyin aktığını hissettim ama anlam veremedim lavaboya girdim direk camaşırım ıslanmıştı akıntı heralde dedim sonra baktım bacağımdan da süzüldü birazcık sonrasında anneme haber verdim galiba suyum geliyor diyerek eşyaları alıp eşimi uyandırıp hastaneye geçtik ebe muayene etti ve evet bı sızıntı var doktoruna haber vericez nst çekilecek ve yatışın yapılacak bugün doğumun gerçekleşecek diyerek bizi tatlı bı telaşa soktu🤗 öğlene kadar sancılarımın kasılmalarımın çoğalmasını ve düzene binmesini bekledik fakat olmadı 12 gibi suni sancı verilmeye başlandı böyle süresiz bı acı yok gerçekten yani girip cıkan sancılar en azından nefes aldırıyordu bu belimden öyle bı giriyordu ki nefes egzersiziyle hafifletmeye çalışsamda basaramıyordum. 3 saat boyunca suni sancı takılı kaldı doktorum 2 kez muayene etti ve hicbirseyin ilerlemedigini gördük seni artık zorlamak istemiyorum hazırlan sezaryene alicam dedi tabi beni orda bı ağlama aldı kendimi normal doğuma adapte etmiştim 2 haftadır bunun için ugrasiyordum suni sancıya rağmen açılma ilerlesin diye hareketler yapıyordum ve hiçbir işe yaramadigini görmek biraz moralimi bozdu 10 15 dk içinde sezaryen için hazırdım ve alındım spinal hiç acıtmıyor hissetmedim bile sonrasında bacaklarım karincalandi ve doktorum geldi başladı doğum beni başımda bekleyen görevli konustururken doktorum hazır mısın bebeğini görmek için dedi hicbirsey hissetmedim gerçekten sadece cekistirirken sallantı cekistirme vs hissediyorsunuz o kadar heyecanlı bı an ki odanın içinde yankılanan sesi aglamama sebep oldu ve o an öğrendik beyefendi kordonu omzuna mı koluna mı dolamış ne gelemiyormuş malesef 🥺 bebeği giydirip yanağıma degdirdiler o kokusu yumuşaklığı ve sıcaklığı anlatılacak birşey değil gerçekten Rabbim bekleyen herkese nasip etsin 🤗 sonrasında biraz tansiyonum düşmüş ve midem bulandı ilaç yaptılar hemen o biraz kafamı Leyla yaptı hatta bı ara dalmışım uykuya sanırım 😄 bebeği gönderdiler bı 15 dk sonra felanda ben çıktım. Sonrası çok acı vericiydi 1 2 saat içinde uyusuklugum geçmeye başladı karnımın üstünde bir kum torbası vardı ve uyusuklugum geçtikçe işkence gibi geliyordu onu hissetmek böyle bı ağrı acı olamaz dedim hemşireyi çağırması için anneme yalvardım ağrı kesici yapsın diye bı igne yaptı o biraz hafifletti sonra bı ara karnıma bastırdı o da berbat bir şeydi kızın kolunu tutuyorum yapma diye yapmak zorundayım mecburum diyor 🥺 gerçekten dün gece çok zordu ilk kalkışta da çok zorlandım sonrasında yürüdükçe biraz daha kolaylaşıyor her yürüyüş. Öğlene doğru hastaneden taburcu olduk evimizdeyiz bugün daha iyiyim dünkü ağrılarım geçtiği için çok mutluyum. Her yerde bu kum torbası karına bastırma yapılmıyormuş o yüzden anlattıklarımın sizi etkilemesini istemem herkes kolaylıkla sağlıkla kucağına alır inşallah 🌸 sadece şunu bilin varlığı pamuk gibi teni sıcaklığı emerken verdiği his onun sizin parcaniz olması paha biçilemez ❤️
Gazımı çıkarmam da kayısı suyunun etkisi çok oldu tavsiye ederim bu arada