Gizemmyigit eeeqq 2 hafta önce yapıldı 👍🏻 Bir problem olursa ararız dedi dr’um sanırım sonuçlar gayet iyi 😊 salı günü kntrlm var tekrardan sorucam ama
Esracim eeeqq sağlık ocağı yapıyor mu acaba bu testi. Perşembe günü beni çağırdılar kan tahlili için dediler
iremby B GRUBU STREPTOKOK BAKTERİLER (GBS) VE HAMİLELİKTE TARAMA YAPILMASI B grubu streptokok bakteriler (Streptococcus agalactiae) hamile olan veya olmayan kadınların vücutlarında yüksek oranda bulunan bakterilerdir. Bu bakteriler kadınlarda gastrointestinal sistem (mide barsak sistemi, rektum), genitoüriner sistem (vajina, serviks üretra, idrar yolları), boğaz, deri gibi organlarda hiçbir hastalık oluşturmadan normal florada bulunan bakterilerdir. Hamile olan ve olmayan kadınlarda yapılan araştırmalarda bu organlarda Grup B streptokok bakterilerinin saptanma oranları %3-40 arasında (ortalama %10) değişmektedir. Gebelik, doğum ve bebek konusunda grup B streptokokların önemi nedir? Grup B streptokok bakterileri bulunduran hamilelerin yaklaşık yarısının doğum sırasında bu bakteriyi bebeğine geçirdiği belirlenmiştir. Bu bakteriler bebekte pnömoni (zatürre), menenjit, sepsis (vücutta yaygın enfeksiyon) şeklinde ciddi neonatal enfeksiyonlara yol açabilir, ölüme neden olabilir. Yaşamaya devam edebilen bebeklerde yüksek oranda felç, körlük, sağırlık gibi problemler meydana gelebilmektedir. Grup B streptokoklar bebeğe hamilelik sırasında geçmez, doğum sırasında bebek vajinada ilerlerken temas ile geçer bu nedenle önlemek için doğum sırasında (intrapartum) antibiyotik kullanılır. Grup B streptokoklar yenidoğanda sepsis ve menenjitin en sık nedeni olmakla beraber doğum sırasında bakteriyi alan her bebekte hastalık meydana gelmez. Grup B streptokoklar ayrıca annede idrar yolu enfeksiyonu, endometrit (rahim enfeksiyonu) gibi durumlara neden olabilirler.
eeeqq Gizemmyigit etrafımdakilere de soruyorum kimse duymamış bile :) türk doktorları rahat galiba :D
eeeqq Hayalll Bende yarın doktoruma sorcam canım yapılsın. sezaryen olcak gibi dedi ama ne olur ne olmaz
Psikolog Türkiyede saglik sigortalari hamilelere belli bir bütce vermiyor mu ilaclari, testleri onunla karsilamaniz icin? Almanyada 200€ veriliyor onunla istedigini yapabilirsin ister test yaptir ister ilaclarini, vitaminlerini al istersende dis temizletmeye git sana kalmis bir durum.