Selamlar
Sıra bende bu defa 😅 Hamileliğimin ilk gününden beri istediğim doğum şekli sezeryandı Ve spinal olacağımı doktorumla özellikle paylaşmıştım normal doğum kesinlikle istemiyordum bunun için beni zorlamayacak ise aynı doktorumla devam edecektim ki doktorumda saygı duydu ve benim isteğimle sezeryan için yola çıktık 😁
22.09.22 de 38. Haftamda doğumum için gün aldık anestezi uzmanı ile önce görüştük ve kafamda kist olduğu için spinali önermedi baş ağrısını daha çok yaşarsın dedi genel olarak devam edelim önerisinde bulundu Kistten dolayı dönem dönem şiddetli ağrı yaşıyorum diye riske atmadım kabul ettim tabi biraz hayal kırıklığı oldu bende hiç aklımda genel olmak yoktu
Sabah 10:00 da yatışım oldu 12 :30 da ise ameliyata gircektik gayet sakin güle oynaya saatim geldi eşim ben ve hasta bakıcım indik aşağıya, bu arada damaryolum kolumdan odamda açıldı acı hissetmedim ( acı eşiğim çok düşüktür ) ameliyathane soğuktu ama belki heycandan anlatıldığı kadar titremeli bir soğuk yaşamadım , Doktorum geldi fotoğraf çekimi yaptık , sonra sedyeye uzandırdılar sonda takılması genel anestezide uyanıkken yapılıyormus doktorum biraz sızlama hissedeceksin ve soğukluk yaşayacaksın batikon süreceğim dedi dediği gibide oldu sonda takıldı çok hafif bir sızlama hissettim o sıra anestezi uzmanıda 30 sn sayarmısın dedi tam 30 sn mi sayayım dedim damar yolundan anesteziyi verdi kulaklarımda uğultu var dedim nasıl bir uğultu dedi sonrası yok bende 😀😀 çok güzel rüya gördüm ama uyurken 😀😀 sonra birisi adımla sesleniyordu bana bak kızın odanda seni bekliyor uyan dedi , karnım ağrıyor dedim tamam gececek şimdi dedi sonra asansörü hatırlıyorum eşim elimi tutuyordu odama geldiğimde herkesi yarım yamalak duyuyordum hemşire kızımı göğsüme koydu ağrım var alın bebeği dedim almadılar 🥹 iğne yaptı bacağımdan 10 dk sonra ağrı falan bisey kalmadı ağrıda öyle şiddetli değildi sonra kızımla uzun uzun kaldık koyun koyuna 5 6 saat sonra hemşire ve bakıcı geldi geceliğimi giydirmek için sondayı çıkartıcaz çıkardıktan sonra bize iyice tutun ayağa kalkacağız dedi yapamam dedim yaparsın dediler , sondayı çıkardılar sinek ısırığı gibi bi his çıkması sonra hasta bezi bağlandı dependi hemen kullanmadılar Ayağa kalkarken yere bakma karsıya bak biz seni tutuyoruz dediler vallaha baktım ayaktayım öyle öldüm bittim bi ağrı olmadı hemen yürüdüm sonra geldim uyudum 3 saat sonra eşimle tekrar yürümeye çıktım hemşiremiz izin vermedi bugünlük bu kadar dedi yarın tekrar yürüyüş yaparsınız dedi ertesi gün daha rahattım sonraki gün tek basıma lavaboya gidip geliyordum 3. Gün sonunda hiç birsey olmamıs gibi hayatıma devam ettim gecen cuma kontrolüm vardı hersey yolunda sadece fazla hareketli olduğum için ödem yapmıstı ameliyat yerim , en az 1 hafta yatman lazım dedi doktorum yarım yamalak yatıyorum Kızıma tek bakıyoruz eşimle anneler sadece temizlik ve yemek için geliyorlar hafta 2 gün çok ama çok güzel bir ameliyat süreci geçirdim herkese bu sekilde mükemmel doğumlar diliyorum Kendinizi asla korkutmayın Ne kadar pozitif olursanız o kadar daha iyi karsılıyorsunuz süreci , Aklınızda olan sorular var ise seve seve cevaplayabilirim 🌸