Hemdemmm Dana etinden köfte yogururken komşum gördü hamileler ete dokunmaz diye ne alakası var anlamadım 😁 yaa eskiler her işi görüyormuş ne alakası var yani
benkosarim Hemdemmm evet öyle diyorlar çiğ et de bulunan bakteriler anneye zarar verebiliyormuş ama sonuçta az bir şey yapmışsınızdır herhalde büyük büyük Ordu yemekleri yapmadığınıza göre bence bir şey olmaz
Sellmaseellma Hemdemmm eldiven takıp dokunsanız daha sağlıklı olur çiğ et tavuk balık gibi ürünlerden bakteri geçme olasılığı çok çok yüksek
1erkekkannesiiii Hemdemmm yemek falan yapmayalım o zaman 😀 geri kafalı düşünceler bunlar canım boş ver. Yap yoğur bisey olmaz ellerini iyice yıkarsın çiğ eti yiyecek halin yok sonuçta 😁 bana da güle dokunma ciğere dokunma ete dokunma bir sürü şey sayıyorlar hım tamam diyip geçiyorum 😂
Hemdemmm benkosarim ben bişi olacağını sanmıyorum saçmalik yani eskiler ne yapıyormuş o zaman 😁 yanii hamileyiz hasta değiliz ki Allah’ın izniyle hiçbirsey olmaz ben bisikletin üstünde iken hamile kalmışım onu veren Rabbim bı yolunu çizmiştir yani
Hemdemmm Elilar2225 ay yok yaa saçmalık yani bu kadar üstüne düşersen ohoooo biz hamileyiz hasta degiliz ki ben saçma buluyorum
gul00 Hemdemmm toksoplazmaya sebep olabiliyor bu da bebeği etkiliyor. Eldiven kullarak yapabilirsiniz.
gul00 Hemdemmm toksoplazma bilimsel bir seydir bizlerin geri kafalılık dediğinin aksine . Gerekli araştırmalarda bulunabilrisiniz. İlla ki olacak diye bir kaide yoktur ama tedbir bizden taktir Allahtan. Örneğin gebeliğimi ilk öğrendiğimde yapılan testte daha önce tokso geçirdiğimi öğrendim hiç farkında bilr değildim. Daha önce geçirmenizden ziyade şuan geçirmemeniz öenmli. Gebeliğin ilk öğrenildiğinde yapılan bir testtir bu.
Mello29 Hemdemmm elinizi agziniza götürmeden iyice yıkadiysaniz hicbir sey olmaz Ben cig et e dokundugumda ellerimi sürekli yikiyorum onlara degen bıcaktir tabaktir onlari cok daha fazla yıkıyorum.
MucizeAnnesiiH Hemdemmm evet canim doğru ben 6 ay cig etten bulasan bir bakteri yüzünden tedavi gördüm bebege zarar veren birsey olduğu icin dikkat etmen gerek
Meresss Hemdemmm bana doktorum bizzat söledi canım hiç bir çiğ ete dokunmuyorum bakteriden kaynaklı bide bişi geçirmemişim kedi köpek çiğ et kesinlikle yasak eldivenle yapın
Newmom93 Hemdemmm 9 aydır haftada 2 köfte yoğurdum bi güzel pişirip yedim hiç de bişe olmadı😂 sadce toksoplazma için çiğ et, kıyma, tavuk, balık felan ellediğinde işin bitince ellerini hemen güzelce iki kat sabunla bitti gitti.
Sumeyyeky Hemdemmm ben ciğer için biliyorum onu çiğ ette de geçerli mi bilmem ciğerde mesela dokunup vücudunuzda bir yere dokununca bebeğin de orasında leke olurmuş çiğ ette de belki öyledir
Sumeyyeky Hemdemmm tahmindi zaten belki öyledir diye düşündüm ben ilk kez duyuyorum çünkü çiğ ete dokunulmaz dendiğini