Kızçeler, hepinize merhaba. Biraz fazla uzun yazacağım çünkü bende doğum hikayelerine bakarken, hep ayrıntılı arama peşindeydim. En ufak bir kısmını bile dikkatlice okurdum. O yüzden eminim sizde her ayrıntısına kadar öğrenmek istersiniz.🌿
30 Eylül Cuma günü olacak olan doğumum, nişanımın gelmesiyle bir gün öne alınarak Perşembe 29 Eylüle alındı. Doktorum sabah 6 buçuk da burda ol dedi. Tabi bende heyecan tavan. Gece uyuyorum, daha doğrusu uyumaya çalışıyorum ama bilincim hep açık haldeydi uyanıp duruyordum.😂 Eşim beni sakinleştirmek adına saçımı okşayıp uyutmaya çalışıyordu heyecanlı mısın diye sorup duruyordu o derece uyuyamıyordum.😂😂
Neyse, sabah oldu saat 5 de uyandık. Annemlerde kalıyorduk son günler de. Yavaş yavaş hazırlanmaya başladık. Hastane çantasını kapının önüne koyduk biz de giyinmeye falan başladık. Ama nasıl stres içindeyim anlatamam 😂 O heyecan çok bambaşka annelerim. Hani insan hem korkuyu hem stresi hem mutluluğu bir arada ancak anne olacağı zaman taşıyor sanırım. Muazzam birşey.. Velhasıl hastaneye gittik. Girişte işlemlerimiz yapıldı yatış falan derken odamıza geçtik. Uzandım önce kan aldılar benden. Tansiyonumu ölçtüler. En çok sinir olduğum şey damar yolumun açılmasıydı. Elin üzerinden olması biraz acılı oluyor çünkü. Ama kesinlikle korkmayın anlık bir acı. Hemen geçiyor. Geriye bir sızlama bırakıyor ona da hayli hayli katlanırsınız.🌿 Benim canım çok tatlıdır o yüzden inanabilirsiniz bana.😂
Neyse işte, sonrasında beklemeye başladık. Odamı süslemeye başladı yengem annem falan. Yengemi çok severim bu arada. Herşeyiyle o ilgilendi. Allah razı olsun.
Saat 8 oldu kaç geçiyordu hiçbir fikrim yok beni almaya geldiler. Allah’ım çok duygulu bir an annelerim. Ağlamayan bordo berelidir.😂
Arkamdan geldiler. En çok da eşime duygulandım. Asansörün içine kadar girmeye çalıştı izin vermediler. Sakın korkma, seni burda bekliyorum. Heyecan yapma sakın diye beni telkin etmeye çalıştı asansör kapanana kadar. Aşağı inene kadar o gözyaşım hiç durmadı. Neyse beni ayaga kaldırdılar. Terlik verdiler giydirdiler. Doğumhane kısmına girdim. Soğuktu, ama oh be diyeceğiniz bir soğuk merak etmeyin. Hani tir tir titremiyorsunuz. Farzedin ki klima 18de çalışıyor. 😂😂😂 Neyse iğne vurulmak için beni otutturdular. Herkes ilgiliydi gayet çok memnunum. Ellerimi dizime koydurdu. O an benimle hadi güzelim, harikasın böyle dur diyerek sakinleştirdi doktorum. Gerçekten iyi oluyor. Önemli olan sizinle konuşma biçimi emin olun. Daha ferah oluyor içiniz. Dediğini uyguladım. Hareket etme sakın dedi zaten edemezdim çünkü beni üstten omuzlarımdan tutuyordu hemşire. Aslında tutmasına bile gerek yok o iğnenin girişini dahi hissetmiyorsunuz. En korktuğum anlardan biriydi ama asla ve asla hissetmiyorsunuz. Bitti mi yani diye şaşırdım hatta o derece.
Kalçandan sıcaklık inince söyle bakalım dedi. Söyledim. Net hissediyorsunuz zaten indiğini. Uzandırdı beni sonrasında. Hissediyor gibi oluyorsunuz ama aslında siz öyle zannediyorsunuz annelerim. Hani o konuda telaş yapmayın. Çünkü bende telaş yaptım, parmaklarım oynuyordu resmen ama aslında oynamıyor. Ben hala uyuşmadım dedim hatta ama uyuşmuşum. Sadece dokunuşları hissediyorsunuz ama çok çok az. Sontam orda takıldı uyuşuk halde. Hissetmedim yani.
Önüme perde çekildi ve başladılar. Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum inanın. Midem bulandı, söyledim bir ilaç uyguladı anında kesildi. Midem bulanır ya kusarsam falan diye endise ediyorsanız etmeyin çiçeklerim. Ne yapıyorlarsa hemen geçiyor. Saniyesinde hatta. Uykulu bir hale geldim. Çok sakin, çok naif bir hale büründüm yani. Ne verdiler bilemiyorum. Bak annesi dedi doktorum. Gözlerimi bir açtım, mis gibi bir bebek. Ağlıyor benim minik afacanım. Çok güzel bebeğin, aynı sen dedi doktorum. Ağlamaktan cevap bile veremedim. O kadar güzel bir an ki, bu benim mi diye düşünüyorsunuz. Oy annem diyorsunuz içinizden istemsiz. O his bütün bedeninizi alıyor. Çok mucizevi gerçekten. Rabbim isteyen, bakabilecek olan herkese nasip etsin. Hakedene versin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hepinize dua ettim inanın. 🌼 Oğluşumun üstüne giydirirlerken onu izledim. Ağlamaya devam ediyordu ama çok çok güzeldi. Bembeyazdı..
Oğluşumu alıp götürdüler. Babasına vermişler ve eşimin videosu var ah bir görseniz. ☺️
Nasıl ağlıyor.. Bak duygulandım yine.
Sonrasında doktorum, kist vardı karnımda ve zararsızdı. Büyümüyordu daha doğrusu. Ama tuhaf bir şekilde büyüdü. Doktorum da kistini de alıyorum, sonrasında ameliyat olmak zorunda kalma diye dedi. Alın dedim ve kistimide aldıkları için ameliyatım yarım saatlik uzun sürdü. Yumurtalıklarıma doğru kaymış çünkü buda riskliydi. Neyseki doktorum halletti hemen.
Ve bitti. Beni odaya götürürlerken asla kendimde değil gibiydim. Spinal olmuştum ama sanki narkozluydum. O derece titreme esir aldı. Ama rahatsız edici değil tabiki sadece titreme oluyor uyuşuk olduğunuz içinde tuhaf geliyor size. Üşümedim ben sadece titreme vardı. Odaya geldim, sancı falan hissetmiyorum ama yaram da yanma vardı hafif. Odaya girdiğimde kalabalık olduğu için önce çıkardılar hemşireler. Eşim ve iki yengem kaldı. Birisi abimin eşi birisi dayımın. İkisine de aşığım çok seviyorum. Annemler evimle ilgileneceği için refakatçi olarak onları secmiştim. İyi ki de seçmişim. Tam destektiler bana. Eşim geldi, ağladı ağlayacak. Saçlarımı seviyor yüzümü okşuyor.
Aradan saat geçti derken ağrılar başladı. Kızlarım sizi korkutmak istemem ama herşeyi doğru söylemek istiyorum size. Gerçekten sancılı bir durumdu. Hani öyle kendinizi yerlere atmazsınız sancıdan, ama gerçekten ağrım çoktu benim. İki ameliyat olmamdanda kaynaklı olabilir bu durum. Ağrı kesici verdiler. Hafifledi. Ama öncesinde ağrı kesici vermeden önce yürüteceğiz seni dedikleri için Allah kahretmesin diye diye içimden ne küfürler ettim sormayın.😂😂 O ilk ayağa kalkış zor. Hani böyle dua ede ede kalktim ama istemiyorum kalkmak. Organlarınız düşüyor gibi bir ağrı değil bu arada. Ama sancılı bir süreç. Sanki adım atsanız içiniz parçalanacak.
Neyseki yapılamayacak birşey değil. O yüzden bundan da korkmayın çiçeklerim. Kız yemin ederim ben yaptıysam hepiniz yaparsınız vallahi bak. 😂
Sonrasında ağrı kesicili bir süreç, doktorunuzun gelmesi falan derken zaman geçiyor. Bu arada sütüm asla gelmez demeyin. Çünkü sezeryanda da hemen geldiği oluyor. Kendinizi olumlaştırın sütüm hemen gelecek diye. Stres olmayın. Benimki hemen geldi çünkü. Eminim sizin de gelir. Yeterki pozitif düşünün.
İlk biraz almakta zorlanıyor göğsünüzü. Ama sakın pes etmeyin eninde sonunda alıyor ve emmeye başlıyor. 🌿 Korse konusuna gelelim. Benim doktorum hemen korse alırdı standart olandan. Eczaneye indirip aldırdı çünkü benim aldığım olmadı bana. Onu taktım ve mis gibi oldu. Ayağa kalkarkan çok yardımcı oluyor çünkü. Göbeğinizi tuttuğu için çok rahat ediyorsunuz. Aşırı aşırı tavsiye ediyorum kesinlikle deneyin alın. Ben iyi ki diyorum. Hayatımı kurtardı resmen.
Başka anlatmadığım birşey kalmadı sanırım annelerim. Sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Unuttuğum olabilir çünkü.
Hepinize musmutlu hayırlı doğumlar diliyorum.
Lütfen hiçbiriniz korkmayın. Mis gibi nefesler alarak girin doğuma. Herşey çok güzel olacak diyerek girin. Çünkü olacak..🌼 Herkes de bir olmaz evet. Belki zor da geçer. Ama emin olun o geçtiğiniz zorluk bile geçici. Kötü de olsa geçiyor. Üzülmeyin, korkmayın. Karnınızdaki bebişleri kocaman öpüyorum. Doğum yapan annelerimin de bebişlerini öpüyorum. Hepinizi seviyooreem.😂😂🌼
Bu arada bugün dördüncü günüm. İkinci günümde sancılarım azaldı ve arabaya kadar bile yürüyebildim. Evet zordu ama yürüyebildim. Çünkü geçiyor inanın. Gazımı ameliyatın akşamında çıkardım. Büyük lavabomuda eve geldiğim günün akşamında yaptım. Kız bu arada Hoşaf almayı sakın unutmayın. Birde sade kahve. Kesinlikle alın kesinlikle. Çok iyi geliyor pırt pırt görüyorsunuz işinizi. Benim baş ağrım da yok bel ağrım da çok şükür. Şuan sancım da yok. Korsemle dolanıyorum öyle yürüyorum evde.😂😂
Oğluşumda, 08.54 de doğdu teyzeleyyy.☺️
Kız başta diyeceklerimi sonda söyledim. Allah beni ne yapmasın😂😂😂
Neyse bebeklerim. Kaçıyorum ben. Soruları unutmayın mutlaka cevaplarım.
Burdan ayrılmıyorum zaten hala buralardayım.
🌿🌿🌿