Slamdmr ben tecrübeliyim yazayım hemen 😂 ben ocakta epidural spinal sezeryan oldum. Kendi tercihimdi. O dönemde pandemi ateşlenmişti eşimi almamışlardı covid önlemi için normalde aldıklarını söylemişlerdi. Tekrar olsam yine epidurali tercih edicem nedenlerini söyleyeyim. İlk olarak uyanıksın herşeyin farkındasın bi anda bayılıp ayıldığında kucağına bebeği vermiyorlar. Hayatımın en güzel 5 sn. si bebeğimin ilk ağlama sesini duydugum andı tarifi imkansız. Ben iğnesinde bile acı cekmedim direk iğne vurdular anında uyuştum hissediyor musun bisey diye sorduklarında zaten ameliyata baslamıslardı. Yaklasık 40 dk sürmüştü bebek 10 dk da cıktı gerisi dikiş nakış 😂 öglen 2 de doğum yaptım akşam 5 e kadar hala uyusuktum hiç ağrı sızı yoktu sonra ağrı basladıkca ağrı kesici verdiler aynı gece 11 de ilk kez ayaga kalkıp koridorda tur attım sonra sabaha kadar aralıklarla kalkıp yürüdüm. 1 haftada tamamen toparladım. Diğer yandan arkadaşım cok korktıgu panik atagı olduğu için genel anestesi tercih etti. Arkadaşım ağrı ile uyandığını söyledi. Sonrasında ilaç vermişler ama sezeryan ağrısı o gün cok kötü olduğunu söyledi. O onun tercihiydi. Fakat aramızda söyle bir fark ta var. Ben epidural olduğum için herkeste olmaz ama cogunlukta var sanırım 9 ay olmasına rağmen sabahları bel ağrısı ile uyanıyorum. Gün içinde ağır taşıdıysam ya da yorulduysam belime cok vuruyor 2 yıl sürebiliyormuş bu durum. Arkadaşım da ise herhangi bir bel ağrısı vs yok. Artısı eksisi bu sekilde :)