Herkese merhaba. 4 günlük taze bir anne olarak doğum hikayemle karşınızdayım. Doktorumla 29 Eylül sabah saat 08.00 i sezeryan tarihi olarak belirlemiştik. (Sebebi ben sezeryan istedim, psikolojik olarak normal doğuma hazır değildim, doktorum da uygun gördü.)Doğumumun hemen önceki gecesi yani 28 Eylül akşamı duşumu aldım, ailemle sohbet ettik ve sabah bebeğimize kavuşacak olmanın mutluluğu ile uykuya yattık. Beni tabi uyku tutmadı heyecandan. Hatta buraya gelip sabah sezeryana giriyorum tavsiyeleriniz var mı diye post açmıştım. Gece 02.30 gibi postuma yazılan yorumları okurken vajina bölgemden küütt diye bir ses ve ani bir baskı hissi geldi. Tuvalete gittim. Tıpkı bir saç jölesi kıvamında, şeffaf ama içinde yer yer pembelikler olan yoğun bir akıntı geldi çamaşırıma. Su değildi saç jölesi gibiydi. O an itibariyle bir adet sancısı gibi sancı girdi birkaç saniye nefesimi kesti sonra aniden sancı yok oldu. O an bunun normal doğumun başlangıç sinyali olduğunu anladım. Eşimi uyandırdım. Ailemi uyandırdım. Gece saat 03.00 da hastaneye gittik. Sabah 08.00 de sezeryana gircem dediğim halde açıklık testi yaptılar, prosedür gereği zorunlu dediler. O test canımı çok yaktı. Açıklık 1 cmdi. Sancılar yirmi dakikada bir düzenli 50- 60 civarında idi. Doktorumu aradılar. Doktorum da bu açıklık ve bu sancı ile bebeğin sezeryan saatine kadar rahatlıkla bekleyebileceğini söylemiş. Yatış yapıldı. Ama sancılarım giderek artmaya başladı. Normal doğum sancılarından kıvranıyordum. Saat sabah 06.30 gibi açıklık 2 cm, sancılar is3 beş dakikada bir 90 vuruyordu. Artık gücüm kuvvetim kalmamıştı nolur doktorumu arayın gelsin diye yalvarıyordum. Doktorum sancımın ciddiyetini anca anlamış olacak ki sonunda geldi ve 07.30 da sezeryana alındım. Sezeryan çok pozitifti. İğne hiç acıtmadı. Uyuşukluğum defalarca test edildi öyle başladılar. Sonda uyuştuktan sonra takıldı. Anestezi ekibini çok sıcak kanlıydı. 5 dk içinde bebeğimin sesini duydum çok başka bir duyguydu ağladım çok. O sırada fotoğraflar videolar çektiler. Beni rahatlatacak bir iğne yapıldı sonrası sarhoş gibiydim. Her şeyi duyuyor görüyordum ama algılamıyordum. Sezeryan bitti odama geçtim. Arada karnıma bastırdılar ama hiç acımadı zaten 4 saniye sürmüyor. İlk kalkış da hiç acımadı. Bebeğim 2860 gram doğdu. Sütüm hemen geldi. Negatif başlayıp pozitif biten bir doğum hikayem oldu. Şimdi evimizdeyiz. Ameliyat yerim ağrıyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil. Hepinize en pozitifinden doğumlar diliyorum.