Nz27
Nz27 öncelikle teşekkür ederim canım Allah razı olsun darısı sana e tüm hamişlere inşallah çok güzel bir süreç geçirir sağlıcakla alırsınız yavrularınızı kucağınıza 🥰🌸
canım epidural dediğim şey belde bir kemiğe yada damara iğne takılıyor o iğne orda kalıyor ama o iğneyi takmadan önce de o kısmı uyuşturuyorlar merak etme ben o uyuşturdukları iğneyi bile hissetmedim orayı iyice bantlıyorlar kaymasın yerinden oynamasın diye çok ince bir boru takılıyor iğnenin ucuna belinin altından omzuna çıkıyor dışarıdan sarkıyor yani omzumdan göğsümün üstüne geliyor dozu artık o borunun ucundaki hazneye yapıyorlar her yaptıklarında o borudan beline buz gibi bir şey iniyor 5dk da etki ediyor kasıklarım ve aşağısı uyuluyor hemen harika bir biner epidural 🤭
ebelerim sancım hafif iken epidural vermeye başlayalım dediler sonra doktorum geldi hiç açılma yok az sonra verelim milim milim ilerleyecek sanırım dedi biraz sonra sancılarım birden 76yı buldu kıvrandım yani belim ve kasıklarım aynı şiddetli adet olur gibi ağrıdı hemen doktor gelip epidural için yatakta pozisyon almamı istedi epidural belime taktı o işlem bir iki dk sürdü sonra ilacı enjekte ettikten 5 dk sonra da uyuştum ben tam sırt üstü uzandım tekrar nst bağlandım ebe idrarımı boşalttı bir de muayene edeyim dedi sanırım kendisi patlattı suyun azar azar gelmeye başladı dedi annemle eşim doğumhanedeki bu odada bile hep yanımdalardı bu arada. Nst ye bağlıyken yatıyordum ama değilken odada yürüyordum sürekli sadece suni sancı ve takviye mineral serumu takılıydı. Yani o sancıyı bir kez çektim bir iki dk ama çokta zor değildi ben çok korkak biriyim canım çok tatlı acı eşiğim çok düşük kendi kendimi korkuturum hep😅 hastaneye gittiğimde dedim ki şimdi çatı muayenesi ağrır dedim ağrımadı, sonraki işlem lavman yapılacak dediler o kesin çok ağrır dedim kendi kendime ve yine sıfır ağrı sızı, sonra suni sancı verilecek damar yolu açılacaktı kesin çok acıtırlar dedim yine sıfır acı sonra epidural belime takılırken çok acır ya da ben uzanırken ya kayarsa ağrı hissedersem diye diye ödümü kopardım ama en kolay o oldu. Kendi kendimi hep korkuttum sırada ki her işlem için ama İnan çok rahat geçti.
Bacağımı bağladılar çatala çünkü doğum sırasında oynatmamak için uyuşturucu yapılıyor bacağa çatalda sabit durmaz düşer diye bağlıyorlar korse kemeri gibi cırtlı birşey ile. Doğum bitince dahi hissetmedim bacaklarımı beni kucaklayıp sandalyeye oturtup odaya öyle çıkardılar belden aşağısı yoktu 😄 doğum ortamı hiç korkunç değil ebeler yapman gerekeni söylüyor güzel güzel konusuyor zaten annem ve eşim yanımdaydı doğum anı annem perdenin arkasına gitti eşim baş ucumda kaldı çok ilgilendi doktorum güzel güzel konuştu benden istediklerini söylüyorlardı uyuşturucu iğneler yapılırken o sırada çataldayken iki doz daha epidural aldım kasılmam olmaması için hissettiğim tek şey baskı hissi çatala çıkmadan açılmam 7-8 iken hissetmeye başladım zaten. O baskı ile ıkınmak istiyorsunuz aşağı itip çıkarmak için. Epidural alan sancı olmadığı için ıkınamıyor diyenlere kulak asmayın ben öyle bir üç kez ıkındım ki doğumhane inledi balık gibi kaydı bebeğim🫣😁
Pilates illa ki etkisi olur ama her ne yapacaksan düzenli bir şekilde yapmanı öneririm her gün mutlaka ama mutlaka bir saat yürüyüş yapıp hiç pilates yapmasan da olur. Yürüyüş çok önemli. Cinsel birliktelik çok çok önemli doktorum en önemlisi o demişti. Son günlerde kaynar değilde sıcak su ile dış alıp bir kaç dk sıcak suya oturmakta Rahmi yumuşatır iyi gelir. Şuan da 4 gün oldu doğum yapalı daha bugün ayna tuttum dikişlerime, duştan sonra dön makinesi ile kurulurken merak etmiştim serçe parmağımın yarısı kadar dikişim var dikişim sadece başı ve sonundaki ip görünüyor sonundaki ip kalmış diğerleri kurumuş siyah olmuş ip o kadar o da tamamen kuruyunca siyah siyah ipler dökülür erir inşallah. Orayı kuru tutunca çabuk iyileşir zaten ben lavaboya gitmediğim zamanlarda batikanol sprey sıkıyorum erken kurusun diye. Bazen pişik olmuşum gibi dikişlerim ağrıyor ama hiç dert edecek kadar İnan bunu ben söylüyorsam gerekten öyledir 🤭
İnşallah güzel bir süreç geçirir sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın 🥰🌸